Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog Darijo Brzoja ima sve detalje

Vrlo postupno bit će toplije, za srijedu i četvrtak stoji i mala mogućnost za poneki pljusak u unutrašnjosti, dok na moru već prevladava sunčano i tako će se zadržati i dalje. Detaljnu prognozu zna meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Vrlo postupno bit će toplije, ovaj tjedan na kopnu još uvijek ne i vruće, za srijedu i četvrtak stoji i mala mogućnost za poneki pljusak u unutrašnjosti, dok na moru već prevladava sunčano i tako će se zadržati i dalje.

Inače, ovaj tjedan vrijeme nam je po toplini ispod prosjeka, no do kraja kolovoza, prema prognozama ipak bi trebalo biti primjerenije ljetu, toplije i uz rijetke oborinske epizode.

U polju smo malo povišenog tlaka, no po visini će se u srijedu i četvrtak, centralnom i prema istočnoj Europi, pa tako dijelom i preko naših krajeva premještati jedna masa vlažnog i hladnijeg zraka, zbog čega će i kod nas biti lokalnih nestabilnosti. Uglavnom prema kraju dana, i to u središnjim i gorskim krajevima.

U srijedu ujutro u unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano, tek povremeno uz tu i tamo malo više oblaka te i dalje za kolovoz zapravo dosta svježe. Na Jadranu će prevladavati sunčano, osobito južnije gdje se inače svih ovih dana očekuje i najviše sunčana vremena. Na moru će kroz jutro puhati burin. Jutarnja temperatura, na kopnu od 8 do 13, a duž Jadrana između 15 i 20 stupnjeva.

Poslijepodne, djelomice sunčano, uz umjerenu naoblaku, prema kraju dana moguće i uz poneki pljusak ovdje u središnjim krajevima. Izglednije uz granicu sa Slovenijom te na sjeveru regije. Vjetar većinom slab, temperatura od 24 do 26 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji u srijedu većinom djelomice sunčano, uz povremeno više oblaka, no šanse za pljusak ovdje su mnogo manje. Možda tek u noći na četvrtak. Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar, a temperatura će biti oko 25 stupnjeva.

U Gorskom kotaru bi poslijepodne i prema kraju dana moglo biti pljuskova. U Lici uglavnom suho. Na sjevernom Jadranu i u srijedu će prevladavati sunčano. Puhat će maestral, a bit će i ugodno toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu oko 28 stupnjeva. U gorju, ne baš toliko, bit će između 22 i 26.

U Dalmaciji će isto prevladavati sunčano, te će danju biti vrlo toplo, pomalo i vruće. Ujutro burin, danju maestral. A najviša dnevna temperatura očekuje se između 28 i 30 stupnjeva.

Temperatura mora je uglavnom oko 25, 26, ugodno je za kupanje.

UV indeks u kopnenim krajevima u srijedu većinom umjeren, ponegdje visok, a na Jadranu najčešće visok. Jedino na krajnjem jugu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će i vrlo visok.

U četvrtak još u unutrašnjosti nestabilnije, uz povremeno umjerenu naoblaku i mogućnost za poneki pljusak, pa i grmljavinu, a od petka zato sunčano i toplije, mada značajniji porast temperature kopnene krajeve očekuje zapravo za vikend.

Na Jadranu će i u nastavku tjedna prevladavati sunčano, te će biti vrlo toplo i vruće. Samo u četvrtak u unutrašnjosti Istre uz prolazno više oblaka može biti i ponekog pljuska. Ujutro uz obalu burin, danju na moru maestral. Prema vikendu sve češće ćemo ponovno mjeriti preko 30 stupnjeva u onom najtoplijem dijelu dana.

Meteorolog Darijo Brzoja najavio je vrijeme i za veći dio sljedećeg tjedna. Bit će sunčano, vrlo toplo i vruće, poglavito na Jadranu.

"Držimo palčeve da ono što nam trenutno dostupni prognostički materijali sugeriraju tako i ostane pa da što prije zaboravimo ove nedaće od proteklih nekoliko tjedana", zaključio je Brzoja u Dnevniku Nove TV. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene