Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitivanja u tijeku

Razbijen narkolanac: "Kompromitirana marihuana vrijedi nekoliko stotina tisuća eura, a jedna stvar u toj tvrtki je crveni alarm..."

Aktualno Galerija Tin Kovačić u Osijeku - 1 Tin Kovačić u Osijeku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić u Osijeku - 2 Tin Kovačić u Osijeku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić u Osijeku - 3 Tin Kovačić u Osijeku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić u Osijeku - 4 Tin Kovačić u Osijeku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tin Kovačić u Osijeku - 5 Galerija 1/5 >>
Akciju Uskoka, uhićenja, pretrese i privođenja u Slavoniji prati Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV koji je doznao kako kompromitirana marihuana vrijedi stotine tisuća eura.

Policija je razbila još jedan narkolanac. Ovaj put u akciji koja je obuhvatila četiri županije uhitila je deset osoba zbog proizvodnje marihuane. Među njima je i poznati bjelovarski poduzetnik, ali i osobe koje se bave zakonitim uzgojem konoplje s hrvatskih polja.

Akciju Uskoka, uhićenja, pretrese i privođenja u Slavoniji prati Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV.

"Još uvijek se zna malo toga, policija i Uskok zakopčani su do grla. Više će se znati kad istraga i ispitivanja budu gotova. A ispitivanja ovdje u osječkom Uskoku su u tijeku. Ljudi su dovođeni na ispitivanje u pratnji policije, a počeli su se pojavljivati i njihovi odvjetnici", izvijestio je Kovačić te dodao:

Pročitajte i ovo Uhićenja; ilustracija - 2 Akcija USKOK-a Uhićenja diljem zemlje: Palo deset osoba, među njima i poznati poduzetnik

"Ono što je danas bilo najzanimljivije jest ono što se događalo u Đakovu, u hangaru tvrtke koja je proizvodila konoplju i proizvode od nje. A kako je upisano u registar riječ je o proizvodima, uljima i konoplji koja je dozvoljena na hrvatskom tržištu. 

Spomenuti hangar/tvornica, kako neslužbeno doznajemo, poslužio je kao paravan za proizvodnju nelegalne marihuane koja se kasnije može naći i na crnom tržištu.

"Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 900 kilograma te kompromitirane marihuane koja na crnom tržištu vrijedi nekoliko stotina tisuća eura."

Pročitajte i ovo Davor Božinović Počinje pooštravanje? Božinović o akciji Uskoka i slovenskoj odluci: "Mi smo spremni, Hrvatska to potencira"

Reporter Dnevnika Nove TV imao je i uvid u papire tvrtke iz Đakova.

"Jedan je vlasnik tvrtke, iz Đakova je i rođen 1985. godine. Tvrtka ima dva zaposlena, osnovana je 2021. godine, a 2023. godine prijavila je prihod od 95.000 eura. No, čini se kako su rashodi bili veći, gubitak od 45.000 eura može biti i crveni alarm kako u toj tvrtki nešto nije u redu", naglasio je Kovačić.

Ispitivanja su u tijeku, a uhićeni dolaze iz četiri županije. Može se očekivati kako će ispitivanja trajati i tijekom sutrašnjeg dana. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene