Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzima dužnost

Turudić: "Ne bojim se da dolazim u osinje gnijezdo, a imam ideju tko će voditi USKOK"

Ivan Turudić - 3
Ivan Turudić - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Ivan Turudić tvrdi da je spreman za preuzimanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika.

Sudac Ivan Turudić u ponedjeljak preuzima dužnost glavnog državnog odvjetnika. Tvrdi da je spreman za novu ulogu te da se već sastao i sa Zlatom Hrvoj Šipek koju će zamijeniti.

"Imali smo sastanke, sve je bilo vrlo korektno. Dogovaramo primopredaju za ponedjeljak kada ćemo imati kolegij sa zamjenicima državnog odvjetnika. U utorak već imamo sastanak s USKOK-om. Bit će živa situacija", kazao je Turudić za RTL te dodao kako se ne boji da dolazi u osinje gnijezdo.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

"Ne bojim se, većinu kolega poznam. S ogromnim brojem njih sam u korektnim i profesionalnim odnosima. Ne moraju se oni bojati mene niti ja njih. Došao sam tamo da zajedno radimo i nešto napravimo."

Kaže kako će Hrvoj Šipek biti njegova zamjenica.

"Ona ostaje do daljnjeg, to je do nje, po Zakonu ona ostaje zamjenica glavnog državnog odvjetnika. U prvo vrijeme neću ništa mijenjati, neke ljude i ne poznam. Veliku većinu poznam, ali mora proći neko vrijeme da vidim kakva je situacija", kaže i dodaje da će ista situacija biti s Uskokom.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić u pratnji policijske zaštite - 1 na dužnost stupa u svibnju Ivan Turudić u zanimljivoj pratnji prošetao po glavnom zagrebačkom Trgu

"Imam ideju tko će voditi USKOK, ali vidjet ću. Neću još ići s njom u javnost jer ne znam što je sa današnjom vršiteljicom dužnosti ravnateljice USKOK-a. Načuo sam, do mene je dopro glas da ona to više ne želi biti. Ali najprije ću s njom razgovarati. U svakom slučaju bit će netko iz kuće, to mogu potvrditi", rekao je Turudić, dodao kako nema novih informacija o slučaju propucavanja njegova automobila.

"Automobil je popravljen. Imao sam kasko ali ipak sam morao platiti nešto iz svog džepa, to je tako", rekao je. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene