Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Kiša, vjetar, ponegdje i snijeg: Meteorolog ipak ima dobre vijesti za vikend

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Ivana Čačića.

Prema očekivanju, pred nama je zamjetna promjena vremena s vrlo izraženim prodorom hladnog zraka koji će u srijedu donijeti kišu, ponegdje i obilniju, a u gorskom području prolazno susnježicu i snijeg. Zbog tog prodora na Jadranu će se stvoriti jak ciklonalni vrtlog pa će biti i vrlo vjetrovito, osobito na Jadranu gdje zapuhati jaka i olujna ponegdje i orkanska bura. U četvrtak i osobito u petak smirivanje vremena, a za vikend ponovno osjetno toplije.

U srijedu ujutro u većini će krajeva prevladavati oblačno i vjetrovito povremeno s kišom. U Dalmaciji lokalno pljuskovi i grmljavina, a u gorskom području susnježica i snijeg kojih može biti i u nižim predjelima. Puhat će umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak koji, osobito u gorju na udare može biti i olujan. Na većem dijelu Jadrana zapuhat će jaka na udare i olujna bura i tramontana. Na jugu u početku još jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Poslijepodne u Središnjoj Hrvatskoj sa zapada postupan prestanak oborine i razvedravanje. No, bit će vrlo vjetrovito uz umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, ponegdje i s olujnim udarima. Osjetno hladnije. Temperatura poslijepodne od 7 do 10, a navečer u daljnjem padu.

U istočnim predjelima pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno s kišom, osobito u prvom dijelu dana kada lokalno može biti i obilnije oborine. Poslijepodne sa zapada prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Mjestimične kiše još može biti na istoku. Puhat će jak sjeverni vjetar, ponegdje s olujnim udarima. Osjetno hladnije uz temperaturu u većem dijelu dana od 5 do 9 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama na nebu FOTO/VIDEO Pljuskovi, munje, vjetar i tuča pogodili Dalmaciju, dva aviona zbog nevremena nisu mogla sletjeti

Prijepodne u Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu kiša, te pljuskovi i grmljavina. U višim predjelima snijeg. Vrlo vjetrovito u gorju uz umjeren i jak, na udare i olujan sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu jaka i olujna bura koja podno Velebita može imati i orkanske udare. Zbog toga je na snazi narančasti, podno Velebita i crveni Meteoalarm. Najviša dnevna temperatura u gorskom području od 2 do 6, na Jadranu od 9 do 12 stupnjeva.

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom ponegdje i obilnijom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom - prije svega u prvom dijelu i sredinom dana. Poslijepodne sa sjevera prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Puhat će jaka i olujna bura i tramontana. Temperatura zraka od 10 do 14 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Poplave u Queenslandu - 3 nakon obilne kiše FOTO Velike poplave pogodile otočnu zemlju, policija evakuira ljude: "Nije sigurno ostati"

Sljedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano, u četvrtak mjestimice s umjerenom naoblakom kad će još ponegdje puhati umjeren sjeverac. Ujutro može biti mraza, a poslijepodne temperatura u porastu.

Na Jadranu pretežno sunčano u četvrtak još uz jaku tramontanu i buru, a zatim će vjetar oslabjeti i postupno će biti sve toplije.

U srijedu svakako valja pripaziti na jak vjetar, osobito na Jadranu gdje će biti i olujne bure. Zatim smirivanje vremena pa će za vikend posvuda ponovno biti razmjerno toplo.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene