Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Promjena kuca na vrata: Pripremite više slojeva odjeće, očekuje se i snijeg

Kakvo nas vrijeme očekuje, doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Ivana Čačića.

Od četvrtka porast naoblake, a ponegdje i malo kiše, što su vjesnici zamjetne promjene vremena za vikend - kad uz dosta oborina očekujemo i osjetan pad temperature zraka - s kojim će u nedjelju biti snijega, i to ne samo u unutrašnjosti, nego uz jaku i olujnu buru, i ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana.

U četvrtak u noći i ujutro postupan porast naoblake i to najprije na Sjevernom Jadranu i u gorskom području, gdje može biti malo kiše. Vjetar posvuda slab. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho. Od sredine dana samo ponegdje može biti neznatne kiše. Vjetar uglavnom slab. Poslijepodne temperatura niža nego u srijedu, većinom od 12 do 14 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho bit će i u istočnim predjelima. I ovdje poslijepodne samo ponegdje može biti neznatne kiše. Temperatura od 13 do 16 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu umjereno i pretežno oblačno mjestimice uz malo kiše. U višem gorju povremeno može puhati umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slab do umjeren južni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura u gorskom području od 8 do 12, a na Jadranu od 10 do 13 stupnjeva.

U Dalmaciji tijekom dana sve više oblaka, pa će poslijepodne mjestimice biti malo kiše. Vjetar slab do umjeren, a temperatura od 13 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika zabrinutost Jednom od najposjećenijih mjesta u Europi prijeti nova suša: "Treba nam 50 dana kiše"

U petak u unutrašnjosti promjenljivo uz južinu, a ponegdje i malo kiše. Oborina će biti izraženija za vikend, kad će u nedjelju uz zamjetan pad temperature kiša prijeći u susnježicu i snijeg i u nizinama. Zapuhat će umjeren i jak jugozapadnjak, koji će u nedjelju okrenuti na sjeveroistočnjak.

Pročitajte i ovo Nevrijeme na Novom Zelandu - 3 Nevrijeme na Novom Zelandu VIDEO/FOTO Apokaliptične scene: Poplave, klizišta i evakuacije, proglašeno izvanredno stanje

Na Jadranu u petak promjenljivo mjestimice s kišom, koje će biti više za vikend, osobito u nedjelju, kad se očekuje i osjetan pad temperature, a ponegdje i veća količina oborine. Na Jadranu će zapuhati umjereno i jako jugo, koje će u nedjelju na sjevernom dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru, s kojom može biti susnježice i snijega.

Do sredine sljedećeg tjedna bit će osjetno hladnije s oborinama koje će u srijedu oslabjeti. U gorju snijeg, kojeg će biti mjestimice i u nizinama, a uz buru ponegdje i na sjevernom Jadranu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene