Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna: "Jutra će postupno postajati sve svježija"

Vrijeme idućih dana sunčano i sve toplije prema kraju tjedna, prognoza je Darija Brzoje.

Svježije je u kopnenom dijelu zemlje, osobito u jutarnjim satima, a ni na moru više nije pretjerano vruće. Između ostalog, zahvaljujući i umjerenoj buri. Od danas do kraja vikenda i još malo na početku sljedećeg tjedna uživat ćemo u ugodnom ljetnom vremenu. Očekuje nas dosta sunca i postupan porast temperature, no ne do onih nesnosnih vrućina kako je to bilo do jučer.

Pročitajte i ovo Vrijeme 5. svibnja Vremenska prognoza Početak tjedna donosi žuti meteoalarm za dio Hrvatske: Slijedi nova promjena Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati?

U polju smo izjednačenog ili malo povišenog tlaka, u blizini nema ni izraženijih fronti pa s vremenom idućih dana možemo biti prilično zadovoljni.

Novo jutro bit će većinom sunčano, tek mjestimice u kopnenom dijelu zemlje uz kratkotrajnu maglu. Bit će dosta svježe. Sad smo već polako u dijelu godine kad je svijetli dio dana kraći pa će jutra i inače postupno postajati svježija. Sutra 10-ak do 15 stupnjeva u unutrašnjosti, čak i malo manje u gorju, dok će na moru biti od 18 do 23. Puhat će uglavnom slaba do umjerena bura, podno Velebita uz pokoji jaki udar.

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prevladavati sunčano, prema sjeveru i istoku uz umjerenu naoblaku. Suho i ugodno toplo s temperaturom od oko 26 ili 27 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji većinom sunčano uz nešto oblaka u drugom dijelu dana. Može biti i malo sjeveroistočnog vjetra. Temperatura i ovdje najčešće ide do 27 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadranu također će biti dosta sunca. Na moru će poslijepodne puhati uglavnom zapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer ponovno bura. Do 25 stupnjeva u gorskoj Hrvatskoj i blizu 30 sutra na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji sunčano. Danju će puhati jugozapadnjak i zapadnjak, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. 30-ak stupnjeva u hladu bit će taman za plažu i kupanje.

More je još uvijek dosta toplo, većinom između 25 i 27 stupnjeva.

A prosječan UV indeks u četvrtak će biti uglavnom visok, tek u gorju i na krajnjem jugu vrlo visok. Kraći dani, pa je ukupno i manje sunca, a i putanja mu je sve bliža horizontu.

Većinom sunčano na kopnu pratit će nas sve do kraja vikenda. Bit će i sve toplije, za vikend pomalo i vruće, no jutra će ostati svježija i svakako ugodna za spavanje.

Sunčano većinom i na Jadranu. Jutra uz slabu do umjerenu buru, danju vjetar s mora. Vruće, no ne kao što je to bilo prethodnih dana. Noći ugodne i tople. Nova promjena vremena, za sad, čini se tek negdje prema sredini idućeg tjedna. No, to je još daleko pa za sad najbolje uživajmo u lijepom ljetu dok traje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene