Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEMPERATURE PONOVNO RASTU

Meteorologinja upozorava: Stiže nam vrhunac novog toplinskog vala, u jednom bi dijelu Hrvatske temperature mogle ići i iznad 38 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano i vruće vrijeme nastavlja se i dalje, a uz temperature koje će rasti još sutra i u četvrtak, možemo govoriti i o umjerenoj opasnosti od toplinskog vala. Više o vremenskoj prognozi donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Prema vremenskoj prognozi najtopliji dan bit će četvrtak i to u kopnenim krajevima gdje će se temperatura popeti do 38 ili čak koji stupanj iznad. Na Jadranu su malo niže temperature, ali osjećaj sparine ovdje pojačavaju tople noći u kojima se temperatura ne spušta ispod 22, 23, a ponegdje ni i ispod 26 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U srijedu ćemo se i dalje nalaziti u stabilnom polju visokog tlaka zraka, a s juga će nam i dalje pritjecati vruć zrak.

Već od jutra bit će toplo, na moru gdje će se temperatura samo nakratko spustiti na 22 do 25 i vrlo toplo, a malo rashlađivanja imat ćemo od slabog ili umjerenog burina tijekom noći. U cijeloj zemlji sunčano, u gorskim dolinama uz kratkotrajnu jutarnju maglu bit će slično kao u utorak.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će biti bez promjena. Bit će sunčano i vruće, a temperatura će u odnosu na protekla dva dana još malo porasti - u srijedu na između 33 i najviše 36 stupnjeva uz slab vjetar.

Na istoku zemlje također bez promjena, čeka nas vruć i sunčan dan uz malu naoblaku u ovom zapadnijem dijelu, i slab vjetar. Najviša temperatura ovdje će se popeti i do 37 stupnjeva.

U Istri, 30 ili koji stupanj iznad, bit će i u gorskim krajevima, a vjetar slab. Bit će sunčano i vruće, kao i na Jadranu gdje će tijekom dana ipak malo puhati i to uglavnom umjeren jugozapadnjak. Najviša temperatura na obali i otocima, između 30 i 33 stupnja.

Na jugu će biti bez promjena, sunčano i vruće, a u zagori vrlo vruće. Najviša temperatura od 32, koliko će biti u Dubrovniku, do 37 u zaleđu. Na moru će puhati slab ili umjeren jugozapadnjak.

More je toplo. U utorak je u Zadru i Hvaru bilo 24, a većinom 25 ili 26 stupnjeva.

Uz sunčano i vedro vrijeme i UV indeks bit će naravno vrlo visok, a biometeorološka prognoza uglavnom povoljna, no zbog umjerene opasnosti od toplinskog vala u većini zemlje, a velike u zaleđu Dalmacije, meteorologinja Ana Bago Tomac upozorava da se trebamo zaštititi od vrućina.

U četvrtak na kopnu očekujemo vrhunac toplinskog vala i temperature oko 37, 38 stupnjeva, a onda u petak i subotu manje vruće, ali nestabilno. Osobito u petak može biti nevremena i jačih oluja, najviše u središnjem i istočnom dijelu.

Na Jadranu se očekuju vruće i sunčano vrijeme uz tople noći, i tako do daljnjeg. Malo će se lakše disati za vikend jer će zapuhati slaba do umjerena bura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene