Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nedjelju malo svježije

Nastavljaju se ljetne vrućine, temperature i do 35 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vruće je i sunčano u petak bilo u većini krajeva, a temperatura oko 30 stupnjeva ili malo viša.

Bilo je i povremenih grmljavinskih pljuskova i to uglavnom u gorskim područjima i dalmatinskom zaleđu, a vrlo slično bit će i u subotu. Osvježenje i malo niže temperature čekaju nas u nedjelju zbog umjerenog sjeveroistočnog vjetra s kojim će pritjecati malo svježiji zrak. Na Jadranu će zapuhati bura, uglavnom umjerena, ali u nedjelju i jaka.

Prvi dan vikenda se nastavlja stabilno i sunčano vrijeme i to pod utjecajem polja anticiklone koja se nalazi nad našim područjem. Ujutro posvuda uglavnom sunčano, uz malu ili umjerenu naoblaku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

>> Vremenska prognoza

Već ujutro bit će toplo, oko 18 stupnjeva u unutrašnjosti, a na Jadranu do 24 uz slabu buru. Poslijepodne će se nastaviti sunčano i vruće vrijeme, a temperature će biti još malo više nego danas - do najviše 33 stupnja. Vjetar će biti slab tako da nam neće donijeti osvježenje

I na Jadranu se nastavljaju ljetne vrućine, a poslijepodnevnih pljuskova opet će biti uglavnom u gorskim područjima. Na otvorenom moru puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperature do 32 stupnja, u gorju također toplo, do 29 stupnjeva.

I na jugu vruće, uglavnom sunčano i stabilno vrijeme, ali ne i u unutrašnjosti, gdje poslijepodne opet može biti grmljavinskih pljuskova. Puhat će slab sjeverozapadnjak, a temperature do najviše 33 stupnja.

I more je sve toplije, pogotovo na sjevernom dijelu gdje je uglavnom oko 25 stupnjeva. Sljedećih dana bit će još i koji stupanj više. UV indeks sutra uglavnom će biti visok, samo na sjevernom Jadranu umjeren.

Sljedećih dana ostat će slično vrijeme - uglavnom vruće, suho i sunčano. Manje osvježenje u nedjelju i to zbog umjerenog sjevernog vjetra s kojim će pristići i malo svježiji zrak. Na Jadranu također sunčano i vruće. Temperature i dalje iznad 30 stupnjeva. Vjetar će sljedećih dana uglavnom biti slab, ali u nedjelju će puhati bura i to u većem dijelu jaka.

Čeka nas dakle uglavnom sunčano i suho vrijeme u većini krajeva, a temperature će se danju kretati između 30 i 35 stupnjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene