Gotovo svaki dan ovaj tjedan veći dio unutrašnjosti poslijepodne i navečer zadesilo je neko grmljavinsko nevrijeme uz spektakularne munje i grmljavinu. Isto nas očekuje i idućih dana.


U subotu će veći dio Hrvatske ponovno zahvatiti grmljavinsko nevrijeme, osim na Jadranu. U nedjelju malo stabilnije, no samo nakratko. Već u ponedjeljak, a posebice u utorak - nove oluje.

Vezani članci Osvježenje od vrućine u Dubrovniku Neobična pojava: Vrućina je stisla, no unatoč jakom suncu, nebo je ponegdje zamućeno. Postoji objašnjenje Sunčano vrijeme (Foto: Borna Filic/PIXSELL) I danas će gotovo posvuda biti kiše, ponegdje i izraženije. Doznali smo kad nas konačno očekuju ljepši dani

Iako se nad našim područjem ne nalazi izražena ciklona ni fronte, u višoj atmosferi je snižen tlak i ima puno vlage što stalno generira nove nestabilnosti.

Subota ujutro

U subotu ujutro vrijeme će biti slično kao i prethodnih dana - jutro će početi sunčanim i toplim vremenom, u Posavini i po kotlinama moguća je kratkotrajna magla. I na Jadranu sunčano s temperaturom od 12 do 19 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne sličan scenarij kao jučer i prekjučer - od sredine dana, a pogotovo prema večeri, sve nestabilnije, uz lokalne grmljavinske pljuskove. Ipak i dalje vruće - temepratura će se popeti čak do 31 stupanj.

U Salvoniji malo mirnije, ali i ovdje će biti grmljavinskih pljuskova. Ipak, većinom slabih i to u Posavini i zapadnoj Slavoniji. Temperature od 27 do 30 stupnjeva.

Na Jadranu će i dalje biti sunčano. Pokoji pljusak može biti samo u unutrašnjosti Istre. U Lici nestabilno, ali ne i hladnije u odnosu na ostatak zemlje. U Dalmaciji će biti uglavnom sunčano i toplo. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u unutrašnjosti oko Knina ili kasnije poslijepodne na krajnjem jugu. Puhat će umjeren zapadni vjetar, a temperatura mora posljednjih dana polako raste - u petak je bila između 20 i 22 stupnja, a u Lošinju čak i 23 stupnja.

Promjenjivo s olujama i u narednim danima

Situacija će se malo smiriti u nedjelju kad bi u većini područja trebalo proći bez kiše, no samo na kratko. Već ponedjeljak donosi nove pljuskove, a u utorak je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme.

Na Jadranu do utorka više-manje sunčano, iako na sjevernom dijelu i u ponedjeljak može biti pljuskova. U utorak jače naoblačenje i jugo. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr