Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grmljavinske oluje

Temperature opet rastu, ali ne zadugo: Uskoro još jedna promjena vremena

S krajem tjedna i hladnom frontom sinoć je završio toplinski val i vrućine pa je danas još samo na jugu Jadrana bilo 30 do 33. Vremensku prognozu donosi Ana Bago Tomac.

U ostatku zemlje poprilično svježije, osobito u unutrašnjosti, a sutra i u srijedu temperature će ponovno porasti, no ne više na onako visoke. U četvrtak nova runda pljuskova i to u cijeloj zemlji, u dosta područja moguće je i jače nevrijeme s puno kiše, a sutra samo manje nestabilnosti i to u Istri i u središnjoj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Sutra sunčano pod utjecajem polja visokog tlaka, ali novi poremećaj i ova hladna fronta zahvatit će nas u noći sa srijede na četvrtak!

Ujutro zbog hladnije i ponegdje vedre noći moguća je kratkotrajna magla, osobito u središnjem i gorskom dijelu, a u Slavoniji i koja kap kiše. Na Jadranu sunčano, ali na sjevernom dijelu ujutro povećana naoblaka, a vjetar slab. Poslijepodne promjenjiva naoblaka, a ovdje na sjeverozapadu područja moguć je i kratkotrajni pljusak i grmljavina. Temperatura malo viša u odnosu na današnju, od 26 do 28.

Na istoku pretežno sunčano, a uz prolazno više oblaka mogući su poslijepodnevni kraći pljuskovi - osobito oko Papuka. Također malo toplije, između 27 i 30.

Nestabilno uz povremene pljuskove ostat će i sutra u Istri, Rijeci i Gorskom kotaru. Nakon umjerenog jugozapadnjaka navečer će zapuhati jugo koje će u srijedu jačati.

Manje vruće sutra i u Dalmaciji, a prolazno uz više oblaka rijetko su mogući i pljuskovi, osobito u ovom južnijem dijelu.

U moru je većinom između 25 i 27 stupnjeva, jedino je na postaju Zadar danas izmjereno 24 stupnja

Sutra prvi dan i u kojem će UV indeks u cijeloj zemlji biti visok, čak i na jugu. Dodajmo i da će biometeorološke prilike biti povoljne, najviše zbog ugodnijih temperatura, i noćnih i dnevnih

U srijedu će već biti vrlo toplo ili vruće, prevladavat će sunčano, ali samo do četvrtka kad će nas opet zahvatiti promjena vremena uz koju su moguće i grmljavinske oluje ili čak jače nevrijeme! U petak smirivanje i razvedravanje, ali još može biti i pokojeg pljuska!

Na Jadranu u srijedu sunčano, ali u četvrtak i ovdje nestabilno uz jače grmljavinske pljuskove, moguće je i nevrijeme i obilna kiša! U ovoj promjeni pljuskova će biti i na južnom dijelu, a na sjevernom su mogući i u petak. U srijedu vruće, ali u četvrtak svježije.

Sutra i u srijedu opet sunčanije i postupno toplije, ali ne više onako vruće kao protekli tjedan.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene