Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Evo kakvo nas VRIJEME očekuje za Božić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnji Božić proteći će uz kišu i naoblaku, tako da se građani neće moći obradovati snježnim pahuljama, kao što je to bio slučaj prethodne godine.

Iako smo i dalje trenutno pod utjecajem polja povišenog tlaka,koji sve više slabi, pred vratima nam je sustav frontalnih poremećaja. Vrijeme će se idućih dana mjenjati, po jugu, no još sutra bit će prilično šareno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno


Prema svemu sudeći, Božić ove godine neće poprimiti svoj pravi zimski ugođaj uz snježne pahulje. Na Badnjak će u unutrašnjosti još uvijek biti djelomično sunčano, a ujutro i maglovito. Meteorolozi u srijedu najavljuju naoblačenje, dok će se, već u četvrtak, nestabilnom vremenu vjerojatno pridružiti i kiša.


Sutrašnje jutro će u Slavoniji biti maglovito i hladno, a u središnjim krajevima bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Toplije će jedino biti na Jadranu gdje se već ujutro očekuje i 10ak Celzijevih stupnjeva. U Dalmaciji će pri tom prevladavati vedro, dok sjevernije na moru uz više oblaka mjestimice može biti i slabe kiše. Isto i u Gorskom kotaru.


Slično vrijeme zadržat će se i poslijepodne. U središnjim krajevima temperatura može porasti do 11 stupnjeva, dok će na istoku biti između 4 i 7. Ipak, s obzirom na to da bi se magla u Slavoniji, a osobito u njezinu istočnom dijelu mogla zadržati i dobar dio, moguće i cijeli dan, temperatura će u tom slučaju biti znatno niža od ove prognozirane. Isto tako, i na zapadu sutra postoji šansa za maglu, ali navečer. Putujete li, svakako pripazite.

PRIPREMITE SE: Ovo nas očekuje na prometnicama za blagdane

Uz kišu, u srijedu će zapuhati umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, a tijekom cijelog razdoblja zadržat će se i iznadprosječno toplo vrijeme. Mjerit će se većinom između 10 i 13 stupnjeva. Čak i na kontinentu.

Na Jadranu se također u srijedu očekuje postupan porast naoblake te jačanje juga. Zatim i na moru kiša. Zadržat će se ugodno toplo.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene