Pred nama je izborni dan koji će, što se vremena tiče, obilježiti jak vjetar u cijeloj zemlji. Taj će jak sjeverac pojačavati dojam hladnoće tako da se toplo odjenite, a pripazite i u prometu jer će zbog bure uz obalu biti ograničenja. Zimska odjeća trebat će nam i u novom tjednu jer će jutra biti hladnija, a danju se temperatura neće previše mijenjati.

Galerija


Ujutro će u unutrašnjosti zapuhati umjeren i jak sjeverni vjetar, a na moru jaka i olujna bura i to nešto jača na jugu. Jutarnja temperatura će na kopnu iznositi oko ili malo ispod nule, a uz obalu između pet i osam stupnjeva.

Vezani članci Maksimir ljeti/Kiša u Zagrebu, ilustracija Malo ovako, malo onako: I u idućim danima bit ćemo u vremenskom sendviču Sunčani dan Pred nama je nekoliko uglavnom sunčanih i toplih dana, ali ne spremajte kišobrane - u nekim krajevima mogući su lokalni pljuskovi

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano, ali i vjetrovito. Iako temperatura neće biti bitno drugačija od subotnje, činit će se da je hladnije zbog umjerenog i jakog vjetra sa sjevera, koji će krajem dana oslabjeti.

I u Slavoniji će biti pretežno sunčano i vjetrovito. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni vjetar, a temperatura će iznositi oko pet stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će biti sunčano. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak, a na moru bura. Temperatura će u gorju iznositi oko dva stupnja, a na Jadranu između osam i 13 stupnjeva.

Vjetar će i u Dalmaciji stvarati probleme u prometi. I ondje će puhati umjerena, jaka i olujna bura. Osim toga, bit će sunčano, a temperatura će iznositi do 13 stupnjeva.

U novom će tjednu u kopnenoj Hrvatskoj biti uglavnom sunčano i manje vjetrovito. Jutra će biti hladnija, a danju se temperatura neće previše mijenjati.

Na moru će još u ponedjeljak puhati jaka i olujna bura, a od utorka će vjetar biti slabiji. Osim toga, o ondje će biti sunčano, sredinom tjedna malo manje vedro.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr