Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odzvonilo je vožnji bez produžene prometne dozvole. Barem tako tvrdi policija i Hrvatski ured za osiguranje koji zajedničkim naporima od ove jeseni pokušavaju s prometnica ukloniti 150 tisuća neregistriranih vozila.


Umjesto dosadašnjih prethodnih obavijesti, nesavjesnim vozačima policija će na kućne adrese slati kazne od 700 kuna. Popusta više nema jer brojke o neregistriranim automobilima su alarmantne. Na prometnicama ih je oko 150 tisuća. Policija zato nesavjesnim vozačima više neće slati prethodne obavijesti o isteku prometne dozvole, već 700 kuna kazne. 'Zakonska odredba kaže da je vlasnik vozila dužan nakon isteka važenja prometne dozvole odjaviti vozilo u roku od 15 dana. Prilikom slanja ovih kazni ne držimo se tih 15 dana nego 30 dana', rekao nam je Miron Huljak, iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

Vezani članci Mještavi se protestno okupili na Iloviku - 2 Trebao je to biti projekt koji će im olakšati život, a sad ih tjera s otoka: "Kompletan način života nam je na pauziranju" Fail ''Majmune, tko ti je dao vozačku?!'' Takvu bahatost u prometu treba najoštrije kazniti

'Vozilo mora biti registrirano kada je u prometu. Mora biti. Znači ako jedan dan istekne. Vozač tog vozila se može kazniti', ističe Huljak. 'Nakon toga Hrvatski ured za osiguranja ima zakonsko pravo da potražuje upravo na povrat tog iznosa, višemilijunskog iznosa, od upravo te osobe od vlasnika vozila odnosno vozača vozila i na taj način može doći do zapljene njegove imovine, plaće, prodaje kuće', objasnio nam je Hrvoje Pauković, iz Hrvatskog ureda za osiguranje. Uz kažnjavanje policija i Hrvatski ured za osiguranje pokreću i edukativnu kampanju uz naglasak da je vožnja u neregistriranom vozilu, najskuplja vožnja.