Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vozači, oprez! S pomicanjem sata svjetla i danju obvezna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tri sata poslije ponoći počelo je zimsko računanje vremena. Vozači opet moraju imati upaljena svjetla na svojim vozilima. U protivnom morat će platiti kaznu od 300 kuna.

Pomicanjem sata počelo je zimsko računanje vremena, a s njime i zakonska odredba prema kojoj vozači i tijekom dana moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Ilustracija Podsjetnik Važna promjena za vozače stupa na snagu za nekoliko dana: Za koga se stvari mijenjaju, a za koga ostaju iste?

'Naravno da je u predstojećem dobu godine i danju vidljivost smanjena zbog utjecaja magle, ranije dolazi do sumraka i vozila sa uključenim svjetlima su uočljivija pa se povećava i sigurnost prometa, kaže Viktor Forijan iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa.

Ako vas policija uhvati s ugašenim svjetlima kazna je 300 kuna. Iako je većina građana danas imala upaljena svjetla, ipak smo mnoge ulovili s ugašenim.

Iz policije poručuju da će sljedećih nekoliko dana samo upozoravati vozače, ali nakon toga neće im biti teško 'opaliti' vas po džepu. Kako ne bi ostali bez dnevnice, palite svjetla!

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene