Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi skandal u zdravstvu

Vozač Hitne pomoći radi s krivotvorenom svjedodžbom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi skandal hrvatskog zdravstva dogodio se u Hitnoj medicinskoj pomoći u Županji gdje dugogodišnji vozač radi s lažiranom svjedodžbom.

Iako se radi o kaznenom djelu, spomenuti vozač još uvijek prevozi pacijente, piše Glas Slavonije. Nakon provedenih istražnih radnji Državnog odvjetništva RH i Tužilaštva u Beogradu dokazano je da je vozač u prosincu 2010.  krivotvorio svjedodžbu o završenoj srednjoj školi Automobilskog školskog centra Zemunu.

Pročitajte i ovo Smrt na Rabu - 1 Tko je odgovoran? Muškarac preminuo na Rabu: "To se ne smije događati, ljudi su zvali brodicu..." Bruna Papić i Jakov Aranza - 1 Što poduzeti? Djelatnici Hitne svakodnevno se nose s potencijalno opasnim situacijama: "Nasilje se događa stalno, prijetnje, ucjene, uvrede, psovke"

Svjedodžba je 'izdana' 1984. i od 1985. vozač radi s krivotvorenom svjedodžbom. 'Iako je Državno odvjetništvo o tome obavijestilo Dom zdravlja Županja, no nitko od nadležnih nije postupio onako kako je jedino logično, a to je da osobu bez potrebne kvalifikacije i završene srednje škole udalji s radnog mjesta', stoji u dopisu koji je anonimni djelatnik županjskog Doma zdravlja poslao redakciji Glasa Slavonije.

Dr. Ruža Lelić, tadašnja ravnateljica Doma zdravlja u Županji potvrdila je ovaj slučaj i dodala da se odmah nakon zaprimljene obavijesti od Odvjetništva konzultirala s odvjetnicima koji su je posavjetovali da zatraži očitovanje i dokaze iz škole u Zemunu.

Dodaje kako su nekoliko puta slali i požurnicu, ali odgovor još nije stigao. 'Što se tiče kaznenog djela, tu je nastupila zastara, a u udaljavanje radnika s posla nisam se htjela upuštati jer je taj proces dugotrajan. Naime, pripajanje Hitne novoosnovanom Zavodu bilo je pred vratima pa bi u tom slučaju vozač morao ostati u Domu zdravlja jer pod suspenzijom ne može prijeći u drugu ustanovu' pojasnila je dr. Lelić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene