Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testiran u 9 ujutro

Policija pred osnovnom školom u Zagrebu: Vozač koji je djecu trebao voziti na školski izlet bio je pod utjecajem alkohola

Osnovna škola Ive Andrića (Foto: Google Strreet View)
Osnovna škola Ive Andrića (Foto: Google Strreet View) Foto: Google Strreet View
Prije polaska na školski izlet pred zagrebačku Osnovnu školu Ive Andrića jutros je stigla policija kako bi vozača autobusa testirala na alkohol.

Vozač autobusa koji je učenike petog razreda trebao prevoziti na izlet u Trakošćan oko 9 ujutro bio je pod utjecajem alkohola te ga je ubrzo zamijenio drugi vozač.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Škola je pozvala policiju kako bi obavila testiranje na alkohol, što je, kako kažu u policiji, uobičajena procedura.

"Učenici petih razreda Osnovne škole Ive Andrića jutros u 8 sati trebali su krenuti na jednodnevnu nastavnu ekskurziju u Trakošćan u organizaciji agencije Kontakt tours. Škola redovito zove policiju u nadzor autobusa i vozača prilikom polaska učenika na izlet te je tako i danas policija obavila pregled. Alkotestom je utvrđeno da vozač ima alkohola u krvi. Pozvan je novi vozač i nakon odobrenja policije, učenici su s neznatnim zakašnjenjem krenuli. Sretno su stigli u Trakošćan i uživaju u izletu", kaže ravnateljica škole Dubravka Miklec.

Kontaktirali smo i agenciju Kontakt tours, iz koje poručuju kako su autobus i vozača iznajmili od vanjskih suradnika.

Sličan slučaj dogodio se u listopadu prošle godine kad su učenici četvrtih razreda Osnovne škole Zapruđe u Novom Zagrebu kasnili s kretanjem na izlet na Brijune jer se čekalo drugog vozača nakon što je prvi pao na alkotestu.

Da ovakve situacije nisu rijetkost, svjedoči i čitateljica portala DNEVNIK.hr koja kaže kako je razrednica njezina djeteta najavila da će uoči školskog izleta pozvati policiju da se odmah napravi alkotest vozača jer nakon ovakvih situacija više ništa ne žele prepustiti slučaju.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene