Nakon što je Dnevnik Nove TV u rubrici "Dnevnik na otocima" upozorio na nedostupnost i otežanu dostavu namirnica i osnovnih proizvoda na male otoke, na Olibu se dogodio pozitivan pomak.

Galerija


Uz novopokrenuti projekt "Treba mi u Zadru", otočanima opskrbu iz Zadra odnedavno obavlja volonter kojemu bi servisiranje najudaljenijih zadarskih otoka uskoro trebalo postati stalan posao.

Vezani članci Sjekira, ilustracija Žele mu pomoći: Radnička fronta pozvala da im se javi muškarac koji je sjekirom razbio šefov auto Netko je otrovao mačke u centru Zadra - 2 Mučni prizori: Netko je otrovao mačke u centru Zadra, pozvana policija, prijava DORH-u

Zbog kilograma mesa u mesnici, najobičnijeg čavla, prijeko potrebnog lijeka, stanovnici malih otoka, pa tako i Oliba, moraju putovati u Zadar, a plovidba u jednom smjeru traje dva i pol sata.

Do Oliba, na kojem živi stotinjak mahom starijih stanovnika, linije su rijetke. Zato je tu volonter Zdravko Čupić koji otočanima iz Zadra prema potrebi donosi sve što im je na otoku nedostupno, pogotovo onima kojima je putovanje iznimno naporno.

Projekt naziva "Treba mi u Zadru" osmislila je otočna udruga. Volonter pomaže, a otočani mu za uslugu plate brodsku kartu.

Pružanje usluga se širi na Silbu i Premudu, a udruga Zdravku volonterstvo do kraja godine planira pretvoriti u stalni posao. Jedno radno mjesto više za otok će biti velika stvar.

Projekt dostave po Olibu već je krenuo, a idućeg mjeseca će i projekt virtualne veze s liječnicom. To su pomaci koji bi ove zime otočnu stvarnost mogli obojiti malo ljepšom bojom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr