Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vojvodina: DSHV za suradnju s HDZ-om i DS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedina hrvatska parlamentarna stranka u Srbiji, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), na izborima za zastupnike u Sabor RH podržat će HDZ, a na predstojećim srbijanskim izborima Demokratsku stranku (DS), predsjednika Borisa Tadića, objavljeno je danas na programu na hrvatskom jeziku Radio Subotice.

U predizborne aktivnosti DSHV ulazi bez suradnje s ostalim strankama hrvatske manjine u Srbiji - Hrvatskom bunjevačko- šokačkom strankom i Demokratskom zajednicom Hrvata, rekao je predsjednik DSHV-a Petar Kuntić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti" Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji

On je izjavio da stranka ima višegodišnju dobru suradnju s HDZ-om i da je uskoro moguć konkretan dogovor o potpori njihovu kandidatu na listi za dijasporu za kojega će se moći glasovati i u Vojvodini.

"Ako ne bude većih razilaženja ne vidim da ćemo mijenjati
dugogodišnjeg partnera u 11. izbornoj jedinici", izjavio je Kuntić.

Predsjednik DSHV-a ističe i da je dogovor s DS-om za predstojeće predsjedničke i pokrajinske izbore u Srbiji već postignut i to na temelju dosadašnje uspješne suradnje.

"Podržat ćemo Borisa Tadića na predsjedničkim izborima, a naš će se predstavnik naći na DS-ovoj izbornoj listi za Skupštinu Vojvodine", rekao je Kuntić i dodao da DSHV očekuje veću zastupljenost njihovih članova u izvršnim tijelima Pokrajine.

Predsjednik DSHV-a je također izjavio da takav partnerski odnos, međutim, nemaju s druge dvije stranke hrvatske manjine u Vojvodini i da je svjestan da će to svima naškoditi.

"Za ove izbore neće biti suradnje. Čelnici tih stranaka bili su
članovi DSHV-a i mogli su svoje inicijative tu realizirati. Oni su ga
međutim napustili", navodi Kuntić.

DSHV ima zastupnika u Skupštini Srbije, u klubu zastupnika DS-a, ima predstavnika u Skupštini Vojvodine i 7 vijećnika u tri općinske skupštine u Vojvodini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene