Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro odluka suca

Mladić koji je brutalno pretukao preminulog vojnika doveden u Županijsko državno odvjetništvo

Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Bočkaj
Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Bočkaj Vlado Kos/Cropix
Aktualno Galerija Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Bočkaj Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Bočkaj Foto: Vlado Kos/Cropix Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Jakov Bočkaj - 1 Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Jakov Bočkaj - 1 Foto: Vlado Kos / CROPIX Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Jakov Bočkaj - 2 Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Jakov Bočkaj - 2 Foto: Vlado Kos / CROPIX Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Jakov Bočkaj - 3 Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Jakov Bočkaj - 3 Foto: Vlado Kos / CROPIX +0 Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Jakov Bočkaj - 4 Galerija 1/5 >>
Dnevnik Nove TV doznaje da je brutalno pretučeni vojnik jutros preminuo. Cipelario ga je njegov prijatelj kojeg je dugo poznavao. Zajedno su trenirali u istom nogometnom klubu.

Mladi vojnik jutros u 9:20 sati preminuo je u bolnici, doznaje Dnevnik Nove TV.  Ravnatelj bolnice dr.sc. Ivan Vukoja potvrdio je da je mladić jutros podlegnuo ozljedama, nakon što ga je u subotu teško ozlijedio i ostavio u nesvijesti prijatelj.

Mladić koji je brutalno pretukao preminulog vojnika doveden je u Slavonski Brod u Županijsko državno odvjetništvo. Nakon ispitivanja, očekuju se izjave županijske državne odvjetnice Mirele Šmital, kao i dovođenje osumnjičenog pred suca Županijskog suda u Slavonskom Brodu Slavena Vidmara koji će odlučiti o produljenju pritvora, piše Plusportal.hr.

U subotu je reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić neslužbeno doznao da su brutalan napad na mladića snimile i nadzorne kamere. "Zabilježeno je ono što bismo u žargonu mogli nazvati 'brutalnim cipelarenjem', odnosno opetovanim i snažnim udarcima noge u glavu koji je već bio bez svijesti.

  Pročitajte i ovo Tin Kovačić Bori se za život Napad na vojnika snimile kamere: "Radi se o brutalnom cipelarenju"

Nakon toga se napadač udaljava s tog mjesta, a hrvatski vojnik ostaje ležati. Doznajemo da je policija, nakon dolaska do mjesta napada, nedaleko zatekla i 20-godišnjeg osumnjičenika koji se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći", rekao je Kovačić.

Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili, pričaju mještani koji su u šoku. Dijelili su i travnjak istog nogometnog kluba za koji su obojica igrali. Zajedno su trenirali i odlazili na utakmice. Prijatelji pretučenog mladića iz osnovne i srednje škole i suigrači iz nogometnog kluba su u šoku, piše Požega.eu.

Pretučeni 21-godišnjak bio je u teškom stanju s ozljedama opasnim po život. Policija je izvijestila da se napad dogodio u ranim jutarnjim satima u subotu. Napadač je uhićen.

Pročitajte i ovo Razgovor ukrajinskog vojnika s majkom Razmjena 206 vojnika FOTO/VIDEO Dirljiv trenutak: Nakon puštanja na slobodu nazvao majku i nije mogao zaustaviti suze

Oglasila se policija

PU požeško-slavonska je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom.

"Osumnjičeni je u subotu 15. travnja 2023. oko 2:15 u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave.

Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo", priopćila je policija.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene