Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmjena 206 vojnika

FOTO/VIDEO Dirljiv trenutak: Nakon puštanja na slobodu nazvao majku i nije mogao zaustaviti suze

Aktualno Galerija Razgovor ukrajinskog vojnika s majkom Razgovor ukrajinskog vojnika s majkom Foto: Platforma X Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije - 1 Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije - 1 Foto: Ukrajinski koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije - 2 Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije - 2 Foto: Ukrajinski koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije - 3 Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije - 3 Foto: Ukrajinski koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima +6 Razmjena vojnika Ukrajine i Rusije - 4 Galerija 1/11 >>
Više od 200 ruskih i ukrajinskih vojnika vratilo se kući u razmjeni zarobljenika.

U razmjeni zarobljenih vojnika između Rusije i Ukrajine 206 vojnika vratilo se u svoju zemlju. 

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da je 106 ruskih vojnika pušteno na slobodu nakon sporazumne razmjene vojnika s Ukrajinom. 

Andrij Jermak, šef kabineta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je da je Rusija oslobodila 100 ukrajinskih zatvorenika te da razmjena nije bila laka. 

Ukrajinski koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima naveo je da od 100 vraćenih vojnika, 80 je muškaraca i 20 žena, prenosi Associated Press.

"Gotovo polovica vraćenih vojnika ima ozbiljne ozljede, bolesti ili su bili mučeni", navode. 

Pročitajte i ovo Evan Gershkovich Protest iz SAD-a Bura zbog američkog novinara uhićenog pod optužbom za špijunažu: "Rusija krši međunarodno pravo"

Pročitajte i ovo Rusko - finska granica Širenje NATO saveza Rusija jača protuzračnu obranu na granici s Finskom: "U skladu s povećanom razinom prijetnje"

Oslobođeni Rusi prebačeni su vojnim transportnim zrakoplovima u Moskvu na rehabilitaciju te kako bi dobili potrebno liječenje, poručili su iz Ministarstva obrane.

Ovakve razmjene jedne su od rijetkih suradnji Ukrajine i Rusije. Prve razmjene zarobljenika dogodile su se u veljači prošle godine.

U videu se vidi kako jedan od zarobljenika nakon povratka u domovinu zove majku. Čim je čuo majčin glas, vojnik je briznuo u plač i nije mogao suzdržati svoje emocije.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene