Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sigurnost pomorske plovidbe'

Vodeći europski stručnjaci za pomorsko pravo na konferenciji u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split će tijekom sljedeća dva dana ugostiti najpoznatije stručnjake pomorskog prava na prvoj Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji pod nazivom "Suvremeni izazovi pomorske plovidbe".

U organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu sudionici će moći čuti izlaganja renomiranih pomorskopravnih znanstvenika iz Velike Britanije, Nizozemske, Italije Belgije, Slovenije o aktualnim temama poput sigurnosti plovidbe, migracija na moru, zaštite okoliša, kibernetičkog kriminala, odobalnog istraživanja nafte i plina...

"Ideja o organiziranju prve međunarodne konferencije iz pomorskog prava javila se kao odgovor na stalnu potrebu razvijanja pomorske kulture i podizanja pomorskog znanja na viši nivo. Također, pitanje usklađivanja naših propisa s propisima EU od velikog je značaja i za našu granu prava te će i o tome biti riječi na našoj Konferenciji", kazala nam je dr.sc. Petra Amižić Jelovčić, predsjednica Organizacijskog odbora ISCML Splt 2016 i izvanredna profesorica Katedra za pomorsko i opće prometno pravo na Pravnom fakultetu u Splitu.

Stručnjaci iz 8 država

Istaknula je kako će na Konferenciji sudjelovati preko 40 referenata iz 8 država , uključujući Republiku Hrvatsku.

"Upravo toliki broj stručnjaka i znastvenika iz pomorskog prava omogućit će sigurno razmjenu mišljenja i stavova o recentnim i budućim trendovima u pomorskom pravu što je u konačnici i cilj Konferencije", kazala je Amižić Jelovčić i izrazila zadovoljstvo što se konferencija odvija u godini kada Pravni fakultet u Splitu slavi 55 godina neprekidnog rada i djelovanja.

Promocija Splita

Kazala nam je kako će konferencija ujedno biti i idealan način za promoviranje grada Splita kao centra Dalmacije.

"Split je grad koji ima jako pomorsko gospodarstvo i izuzetno kvalitetne pomorkopravne stručnjake, i koji bi u budućnosti u većoj mjeri trebao kreirati pomorsku politiku Republike Hrvatske", kazala je Amižić Jelovčić.

Konferencija se pod pokroviteljstvom Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture, te potporu Grada Splita i Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Split odvija od 29. do 30 rujna.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene