Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva dočeka na otvorenom

Osijek: Vlast radi svoj, a oporba svoj doček

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doček Nove godine u Osijeku postao je prvorazredni politički događaj. Tradicionalni doček na središnjem gradskom trgu, u organizaciji gradske vlasti, sabotirat će oporba organizirajući paralelan doček na drugom gradskom trgu.

Svečano odbrojavati Osječani će na Silvestrovo moći na čak dva gradska trga. Doček Nove godine na središnjem trgu tradicionalno organizira gradska vlast. No, jedna udruga neće plesati kako vlast svira. Kilometar dalje, organizirat će svoju proslavu. 'Ništa ne manjka glavnom dočeku na trgu. Mi podržavamo tu proslavu, ali htjeli smo ipak novu obilježiti u našoj četvrti', kazao je Zvonko Horvat, organizator paralelne proslave. Politički inat ili želja za slavljem? Dvije proslave u recesijskoj godini potaknule su nagađanja da iza svega stoji politika, točnije gradska oporba.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna SAMOA I KIRIBATI VEĆ SLAVE Odlazi omražena 2020.: Svijet, a ni Hrvatska neće je pamtiti po dobru. Sretna nam 2021.!

'Politika umiješala prste'

'U najmanju ruku nije primjereno da trošimo veliki novac za doček Nove godine. Na žalost čini se da je politika umiješala svoje prste, ali nećemo dopustiti da to prevlada', rekao je Ivan Vrdoljak, zamjenik osječkog gradonačelnika. Dok političke iskre već frcaju, građane se mami na 'svoje' trgove. 'Mi ćemo dijeliti besplatne kobasice i tisuću litara piva', kaže Horvat. 'Ma neka, ali kod nas će biti dostojanstvenije i energičnije', odgovara Vrdoljak. Građanima, pokislima od krize i recesije, svejedno je samo da je besplatno. Velikoj većini ljudi, čini se, nije bitno gdje će dočekati Novu godinu, već kako će je preživjeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene