Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to smo mi platili

Vlada otkrila koliko je koštao nadzor Tomislava Merčepa za vrijeme boravka u toplicama

Tomislav Merčep, osuđeni ratni zločinac (Foto: Dnevnik.hr)
Tomislav Merčep, osuđeni ratni zločinac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Nadzor osuđenika za ratni zločin Tomislava Merčepa tijekom njegova liječenja u Krapinskim toplicama državu je koštao 1356 kuna, stoji u odgovoru koji je Vlada sa sjednice u četvrtak poslala na zastupničko pitanje SDP-ova zastupnika Domagoja Hajdukovića.

"Ukupni trošak neposrednog nadzora od strane službenika pravosudne policije tijekom boravka Tomislava Merčepa na liječenju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice iznosio je 1356 kuna", stoji u odgovoru Banskih dvora.

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Slika nije dostupna Zločin prije 29 godina Milošević na godišnjici ubojstva obitelji Zec progovorio o velikom problemu: "Preispitajmo kao društvo svoj odnos prema djeci srpske nacionalnosti"

Hajduković ih je pitao koliko je iznosio trošak nadzora Merčepa od strane pravosudne policije, tijekom odsluženja dijela kazne u Krapinskim toplicama.

"Javnost je upoznata s činjenicom da osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep dio svoje zatvorske kazne odslužuje u Krapinskim toplicama. Molim da mi se dostavi točan iznos dosad utrošen na ovaj slučaj, kao i projekciju budućih troškova vezanih za njegovo odsluženje kazne u toplicama”, stoji u pitanju SDP-ova zastupnika postavljenom prije nešto više od mjeseca dana, u vrijeme kada je Merčep na preporuku liječnika boravio u Krapinskim toplicama.

Merčep je pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora jer kao zapovjednik postrojbe poznate kao ''merčepovci'' nije spriječio ratne zločine nad srpskim civilima. ''Merčepovci'' su, prema presudi, na kutinskom, pakračkom i zagrebačkom području nezakonito uhitili 52 osobe, od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživjelo mučenja i zlostavljanja.

Nakon što su mediji otkrili da je Merčep na liječenju u Krapinskim toplicama, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pojasnio je da se svatko tko izdržava zatvorsku kaznu i treba medicinsku uslugu koju nije moguće pružiti unutar zatvorskog sustava upućuje u medicinsku ustanovu koja ju može pružiti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene