Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj pregovora

Otkrivamo: Vlada otkazuje kolektivni ugovor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri će ovoga tjedna dobiti konkretne zadatke i rokove, a nakon najava, čini se da je pregovorima Banskih dvora i sindikata javnih službi došao kraj. Vlada otkazuje kolektivni ugovor koji je potpisan dan prije lokalnih izbora prošle godine.

Banski dvori ovoga će tjedna, kako doznaje Nova TV, sindikatima i službeno priopćiti kako novca nema. Vlada otkazuje kolektivni ugovor koji je potpisan dan prije lokalnih izbora prošle godine. Novca u državnoj blagajni više nema, barem ne za božićnice i regrese. Premijerka je to naznačila još krajem godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Pitali su je boji li se da će joj sindikati puhati za vratom. 'Ne, ja se ničega ne bojim, a još manje bilo kakvog puhanja,' bio je premijerkin odgovor. Možda baš zato prvi su na redu sindikati, točnije 240 tisuća zaposlenih u javnim i državnim službama. Ukidanjem regresa i božićnica Vlada planira uštedjeti 640 milijuna kuna.

'A sindikati, ja sam sigurna, razumiju trenutak u kojem se Hrvatska nalazi. Trenutak je težak, ali svi zajedno imamo znanja i snage i možemo sve savladati,' bila je rekla premijerka. Nakon sindikata, sljedeće su na redu javne tvrtke sa 65.000 zaposlenih i njihovi regresi i božićnice. Iako je od njihovih tužbi još nedavno država strahovala.

Vlada se ipak domislila. Tužbama javnih tvrtki i njihovih zaposlenika doskočit će izmjenama Zakona o radu. Za kolektivne ugovore više nema nade. Novi ugovori potpisivat će se u bolja vremena, ako i kada dođu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene