Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada: DUDI će plaćati zakup za Trg pravde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je današnjim zaključkom zadužila Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUDI) za pokrivanje troškova budućeg zakupa za Trg pravde u Zagrebu gdje bi se, po projektu, smjestile pravosudne institucije.

Sredstva za zakup će, po Vladinu zaključku, biti namaknuta prodajom nekretnina te iz drugih izvora. Pokrivanje troškova održavanja i režijskih troškova osigurat će Ministarstvo pravosuđa u državnom proračunima tijekom trajanja zakupa.

Vlada je ujedno zadužila Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija za završetak postupka javnog nadmetanja za izbor privatnog partnera i nastavak provedbe projekta. DUDI te ministarstva pravosuđa i gospodarstva zadužuju se sudjelovati u povjerenstvu za praćenje i nadzor postupka javnog nadmetanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povjesničar predlaže Kontroverzna ideja: 'Na Golom otoku je bilo najviše Srba i Crnogoraca, oni ga trebaju kupiti!'

>> Evo što je Milanović rekao o napetoj situaciji s Mađarskom

Trg pravde, s objektima za smještaj pravosudnih institucija na zagrebačkom Črnomercu, trebao bi se početi graditi 2015., a završetak je planiran za 2019. godinu. Projekt je vrijedan 1,6 milijardi kuna, a realizirao bi se po modelu javno-privatnog partnerstva.

U kolovozu je objavljen i poziv za izbor privatnog partnera za projektiranje, financiranje, rekonstrukciju, izgradnju, opremanje, održavanje i upravljanje Trgom pravde. Nakon odabira privatnog partnera, Ministarstvo pravosuđa sklopit će s njim ugovor na 30 godina.

Lokacija budućeg Trga pravde proteže se na 50 tisuća četvornih metara i omeđena je Selskom cestom i Cankarevom ulicom s istoka i zapada te Ilicom i Ulicom Baruna Filipovića sa sjevera i juga. Predviđena je gradnja četiriju glavnih zgrada povezanih s podzemnom garažom te adaptacija i rekonstrukcija postojećih zgrada.

Na Trgu pravde trebali bi se smjestiti Županijski sud te Opći građanski, Trgovački i Prekršajni sud, Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo te Pravosudna akademija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene