Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekli sudbonosno 'da'

Vjenčanje osuđenog kradljivca i ubojice sestre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marija stara 71 godinu, osuđena za ubojstvo sestre, rekla je sudbonosno da vršnjaku Šimi, koji zbog silovanja i krađa ima 45 godina zatvorskog staža.

Jučer poslije 14 sati u požeškom Matičnom uredu iz zatvora je stigla Marija Bošnjaković kako bi rekla ušla u bračnu luku s Šimom Roglićem, koji je već nestrpljivo čekao, piše Večernji list. Po zatvorskim pravilima, Marija I Šime obvezali su se na vjernost te uputili u Kaznionicu gdje su mogli provesti malo zajedničkog vremena.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Drugi susret u tužnom ozračju

Šime Rogić prvi je put Mariji obećao brak još prije pola stoljeća. Tada je imao 17 godina i s Marijom je proveo dvije godine. Drugi put životni putevi ukrstili su se na tužan način, Šime je Mariju krenuo potražiti kada je vidio njezinu sliku u novinama zbog ubojstva sestre. U međuvremenu je Šime bio u Francuskoj, ženio se tri puta, dobio kći i zbog krađa često bio u zatvoru, piše Večernji list.

Šime je sebe opisao kako visokokvalificirani majstor krađa. Tako je kada je imao 20 godina u jednom danu opljačkao tri zlatarnice i zbog toga završio na Golom otoku. Osuđivan je i zbog silovanja. Kazne je služio u i Staroj Gradišci i u Lepoglavi, a o svemu će, kaže, napisati knjigu. U rujnu 2008. godine Šime Rogić osuđen je na pet mjeseci zatvora jer je prijetio smrću benkovačkom gradonačelniku Mirku Erstiću. Šime je za Večernji list ispričao kako je Mariji odlučio pružiti moralnu potporu te ju je podsjetio kako su nekada ljubovali. Ponudio joj je brak, a ona je odam pristala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene