Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marija stara 71 godinu, osuđena za ubojstvo sestre, rekla je sudbonosno da vršnjaku Šimi, koji zbog silovanja i krađa ima 45 godina zatvorskog staža.


Jučer poslije 14 sati u požeškom Matičnom uredu iz zatvora je stigla Marija Bošnjaković kako bi rekla ušla u bračnu luku s Šimom Roglićem, koji je već nestrpljivo čekao, piše Večernji list. Po zatvorskim pravilima, Marija I Šime obvezali su se na vjernost te uputili u Kaznionicu gdje su mogli provesti malo zajedničkog vremena.

Drugi susret u tužnom ozračju

Vezani članci Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj'' Željko Prigorac Načelnik Lasinje zbog silovanja osuđen na dvije godine zatvora. Sutkinja: "Odvratno i odbojno"

Šime Rogić prvi je put Mariji obećao brak još prije pola stoljeća. Tada je imao 17 godina i s Marijom je proveo dvije godine. Drugi put životni putevi ukrstili su se na tužan način, Šime je Mariju krenuo potražiti kada je vidio njezinu sliku u novinama zbog ubojstva sestre. U međuvremenu je Šime bio u Francuskoj, ženio se tri puta, dobio kći i zbog krađa često bio u zatvoru, piše Večernji list.

Šime je sebe opisao kako visokokvalificirani majstor krađa. Tako je kada je imao 20 godina u jednom danu opljačkao tri zlatarnice i zbog toga završio na Golom otoku. Osuđivan je i zbog silovanja. Kazne je služio u i Staroj Gradišci i u Lepoglavi, a o svemu će, kaže, napisati knjigu. U rujnu 2008. godine Šime Rogić osuđen je na pet mjeseci zatvora jer je prijetio smrću benkovačkom gradonačelniku Mirku Erstiću. Šime je za Večernji list ispričao kako je Mariji odlučio pružiti moralnu potporu te ju je podsjetio kako su nekada ljubovali. Ponudio joj je brak, a ona je odam pristala.