Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoki sud časti vratio Jerka Rošina u HDZ

'Očekivao sam ovakvu odluku jer to je bila čista patologija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki sud časti HDZ-a odlučio je Jerka Rošina, izbačenog prije više od dva mjeseca iz stranke, vratiti u HDZ.

Bivši saborski zastupnik HDZ-a, Jerko Rošin, nakon medijskih istupa kojima je kritizirao stranku, odlukom županijskog HDZ-a u Splitu, bez objašnjenja izbrisan je iz stranke.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Visoki časni sud tražio je objašnjenje iz Splita o tome zašto je Rošin izbačen iz stranke, ali nije ga dobio. Stoga je odlučio da nema razloga za brisanje te je Jerko Rošin od danas ponovno član najveće hrvatske oporbene stranke.

>> Sanader u šetnji Splitom: Pogledajte s kim se sve susreo

>> Ante Sanader: Za Rošinovo izbacivanje 18 od 19 glasova

>> EKSKLUZIVNO Jerko Rošin izbačen iz HDZ-a: 'Razbila se vaza'

'Visoki časni sud me vratio u stranku i ja prihvaćam vraćanje u stranku sa veseljem. Više sa čestitanjem nego sa zahvalom jer mislim da su pokazali veliku moralnu snagu suprotno tijekovima nekima, da pokažu što misle. Njihova odluka nije toliko važna zbog mene niti sam ja toliko slučaj za divljenje, nego kao jedan primjer da se nešto može ako se hoće. Vjerujem da je danas su stranci zapuhao jedan novi vjetar i da je ovo početak vraćanja digniteta stranci', rekao je Rošin komentirajući odluku Suda.

'Iskreno takvu sam odluku očekivao jer sam najprije ovo doživljavao kao čistu patologiju. To nije bilo mudro, bilo je šetno za stranku i za mene osobno', kaže Rošin te dodaje kako vjeruje da iza brisanje njega iz članstva stoji predsjednica stranke Jadranka Kosor.

Rošin je oduvijek percipiran kao prijatelj bivšeg predsjednika HDZ-a i bivšeg primjera Ive Sanadera, te je sam za Dnevnik Nove TV kazao da je to razlog njegovog brisanja iz stranke. Osim toga, kazao je da bi i razlog mogao biti sumnja aktualnog vodstva HDZ-a da bi nekome od njih mogao nauditi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene