Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati na pola sezone

Visoke cijene smještaja na Jadranu već napravile štetu: "Onaj kojeg smo tako prevarili neće se vratiti"

Aktualno Galerija Boris Žgomba - 1 Boris Žgomba - 1 Foto: DNEVNIK.hr Medulin, ilustracija Medulin, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Lina Dollar, reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Boris Žgomba - 2 Galerija 1/4 >>
Visoke cijene apartmana na obali mnogima su se već obile o glavu ove godine, a reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar razgovarala je s Borisom Žgombom, predsjednikom Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Strah da će Hrvatska dio turista zbog visokih cijena izgubiti sljedeće turističke sezone ostvario se već ove. Prenapuhane cijene smještaja brzo su postale ustvari one najskuplje jer su dio apartmana i kuća za odmor u srpnju ostavile praznima. Svi oni sada su prisiljeni sniziti cijene i do 60 posto.

"Bilo je evidentno da se u jednom momentu, kod nekih pojedinaca, stvorilo preveliko očekivanje i razmjer cijena koji nije bio istovjetan vrsti, odnosno kvaliteti proizvoda koje dobiju", kaže za Dnevnik Nove TV predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Boris Žgomba. "Ima onih koji su željeli zaraditi na nepošten način. Zasigurno jesmo skupi za sve, naravno, no nije skup u Hrvatskoj samo turizam, živimo u zemlji u kojoj su i ostale usluge skupe za standard građana. Nažalost, turizam je sastavni dio toga", dodaje.

Pročitajte i ovo Munje iznad Zagreba Olujna fronta VIDEO Oluja protutnjala Hrvatskom, nebo parale munje, zabilježena i tuča. U Sloveniji tornado, stablo palo na turistički vlak

Objašnjava i kako je za ovu sezonu "u ovom momentu neka šteta već napravljena. Utjecat će jednim dijelom sigurno i na drugu turističku sezonu, ali bit će važno da pokušamo sanirati tu štetu što je više moguće. Oni koji su doživjeli cijene koje nisu vrijednost za novac okrenut će se, budimo sigurni da onaj kojeg smo na neki način prevarili kroz aranžmane, taj se više ili neće vratiti ili će tražiti da se to povjerenje, s kojim je on došao k nama, ponovno izgradi, a za to će trebati vremena."

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Sporo napredovanje Snažno upozorenje generala: "Ruska obrana smrtonosnija od ičega što je ijedna vojska doživjela u 80 godina"

Upitan kako točno popraviti dojam za sljedeću sezonu, odgovara: "Na pola smo turističke godine, još uvijek imamo polovicu, ako se opametimo i napravimo sve ono što je bitno, da se vratimo u neke okvire, naravno tko je izašao iz okvira, mislim da još imamo šanse da to sve skupa prođe s mnogo manjim posljedicama." Dotaknuo se i teme last minute smještaja, za koji tvrdi da je normalan, ali ne kada se nudi u pola cijene jer smatra da takav postupak ima elemente prijevare.

Pročitajte i ovo Porod na Paklenici - 2 Oboje su dobro Majka koja je rodila na Paklenici na vlastiti zahtjev otpuštena iz bolnice: Dijete bi sutra moglo biti pušteno

Turisti sve više otkazuju skuplje apartmane i odlaze u jeftiniji smještaj, a kako kaže Žgomba, last minute je normalan, to je jako često. Turistima to dopuštaju tehničke platforme, informirani su i traže najbolja rješenja za svoj odmor." 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene