Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klubovi vladajuće koalicije ove su se godine u potpunosti suzdržali od podnošenja amandmana na prijedlog državnog proračuna, a oporba ih je podnijela 382, tražeći preraspodjelu više od deset milijardi kuna.


U broju amandmana prednjače zastupnici SDP-a, koji su zatražili 240 izmjena u predloženom proračunu, a financijski najteži amandman uopće je onaj kojim ta stranka traži uvođenje nove stavke na prihodovnoj strani.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Zagreb je nerazumnim odlukama triju vlada ostao bez para' Slika nije dostupna Lista "Srđ je Grad" predstavila amandmane na dubrovački proračun

Riječ je o četiri milijarde kuna koje bi se prikupile porezom na
kapitalnu dobit, a potrošile na smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje, na temelju triju SDP-ovih zakonskih prijedloga uvrštenih u dnevni red tekuće sjednice.

Po broju amandmana (98) slijedi IDS, koji traži preraspodjelu ukupno 870 milijuna kuna, a najviše novca traže za tunel kroz Učku, 250 milijuna kuna.

>> Foto: Gamad u Saboru

HNS-ovi zastupnici podnijeli su 44 amandmana, a "najteži" je onaj kojim Zlatko Koračević traži da se s 81 milijun kuna saniraju vodovi u varaždinskoj općoj bolnici, koji nisu mijenjani u posljednjih 40 godina.

Svojim amandmanima HNS je zatražio preraspodjelu ukupno 800 milijuna kuna.

HSP-ovac Anto Đapić nije podnio ni jedan amandman, a objasnio je da ih Vlada ionako ne bi uvažila.

Amandmane ove godine nisu podnijeli ni zastupnici HDSSB-a, koji su novinarima objasnili da su s Ministarstvom financija izravno dogovorili financiranje pet kapitalnih projekata za Slavoniju, ukupne vrijednosti oko devet milijardi kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju