Ministar državne imovine Goran Marić poručio je da je to iskorak upravljanju državnom imovinom te skidanje predrasuda o zatvaranju otoka. Tzv. Češka vila dala bi se u koncesiju na do 50 godina, a država želi od toga zaraditi barem 84 miljuna kuna.


Nakon višegodišnjeg natezanja Vlada je odlučila ulagačima na međunarodnom natječaju ponuditi Češku vilu na otoku Visu.

Vezani članci Prodaje se Češka vila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Treba vam vila na moru? Država prodaje jednu, cijena – prava sitnica! Vaša može biti za 32,1 milijun kuna Ministar Goran Marić (Foto: Pixsell, Nikola Čutuk) Ministar Marić: "Aktivirat će se zapuštena državna imovina na Visu"

Ministar Goran Marić poručio je da je to iskorak upravljanju državnom imovinom. Projekt predviđa obnovu i prenamjenu nekadašnjeg objekta JNA u hotel s najmanje četiri zvjezdice. Vila bi se dala u koncesiju na do 50 godina. A država time planira zaraditi najmanje 84 milijuna kuna. Neuspješno ju je pokušala prodati i Milanovićeva vlada.

"Ovime se konačno i nedvosmisleno skida presuda o zatvaranju otoka. Skida se i naslov o ideološkoj i prostornoj kripti... a to su otoci", rekao je Goran Marić, ministar državne imovine.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju