Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Vijenci i svijeće za poginule branitelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnji dan Svih svetih predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli.

Predsjednici Sabora i Vlade s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te kod središnjeg Križa na zagrebačkom groblju Mirogoju.  Vijence su položili i na Oltar domovine na Medvedgradu.

Pročitajte i ovo Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana Slika nije dostupna Svi sveti i Dušni dan, sjećanje na mrtve

Izaslanstvo predsjednika Republike i Vlade te predsjednik Hrvatskog sabora položili su vijence i zapalili svijeće i na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, na Grobnicu narodnih heroja, Središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, središnji Križ i na grob dr. Tuđmana na Mirogoju te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju vijence je položilo i zapalilo svijeće izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac.

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora i Udruge branitelja Podravke položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grobu Franje Tuđmana i na grobu ministra obrane Gojka Šuška na Mirogoju te na grob generala i ratnog načelnika Glavnog stožera HV-a Janka Bobetka na groblju Viktorovac u Sisku.

Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske položili su cvijeće na Grobnicu narodnih heroja te na grobove Vladimira Nazora, dr. Ivana Ribara, Vladimira Bakarića, na partizansko te na groblje Kozaračke djece i kod Križa za sve poginule u Domovinskom ratu. Borci grada Zagreba i Zagrebačke županije položili su cvijeće i na spomenik na Dotrščini te na još niz lokacija u Zagrebačkoj županiji.

Na Oltar domovine na Medvedgradu, kod Križa na Krematoriju, Središnji križ u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju, te na grob dr. Tuđmana i Zid boli vijence je položilo i zapalilo svijeće izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice.

Izaslanstvo SDP-a položilo je vijence kod Zida boli, kod velikog Križa, kod Grobnice narodnih heroja i na grob dr. Tuđmana.

Izaslanstvo Demokratskog centra položilo je vijence i zapalilo
svijeće na grob dr. Tuđmana, te kod Križa u Aleji hrvatskih
branitelja.

Hrvatska kulturna zaklada - Hrvatsko slovo odala je počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Tuđmanu polaganjem vijenca na Oltaru domovine i misom koja je služena u kapelici Svetog Filipa i Jakova na Medvedgradu.

Brojni građani polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća sjetili su se danas svojih najmilijih koji više nisu s njima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene