Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na današnji dan Svih svetih predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli.


Predsjednici Sabora i Vlade s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te kod središnjeg Križa na zagrebačkom groblju Mirogoju.  Vijence su položili i na Oltar domovine na Medvedgradu.

Vezani članci Sudarili se vlakovi u Češkoj - 2 Sudarili se vlakovi u Češkoj: Najmanje dvoje poginulih i 24 ozlijeđenih Rekordan broj mrtvih u Brazilu U Brazilu rekordan broj mrtvih u danu, čak 1261, Meksiko je blizu 100.000 oboljelih

Izaslanstvo predsjednika Republike i Vlade te predsjednik Hrvatskog sabora položili su vijence i zapalili svijeće i na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, na Grobnicu narodnih heroja, Središnji križ u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, središnji Križ i na grob dr. Tuđmana na Mirogoju te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju vijence je položilo i zapalilo svijeće izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac.

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora i Udruge branitelja Podravke položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grobu Franje Tuđmana i na grobu ministra obrane Gojka Šuška na Mirogoju te na grob generala i ratnog načelnika Glavnog stožera HV-a Janka Bobetka na groblju Viktorovac u Sisku.

Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske položili su cvijeće na Grobnicu narodnih heroja te na grobove Vladimira Nazora, dr. Ivana Ribara, Vladimira Bakarića, na partizansko te na groblje Kozaračke djece i kod Križa za sve poginule u Domovinskom ratu. Borci grada Zagreba i Zagrebačke županije položili su cvijeće i na spomenik na Dotrščini te na još niz lokacija u Zagrebačkoj županiji.

Na Oltar domovine na Medvedgradu, kod Križa na Krematoriju, Središnji križ u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju, te na grob dr. Tuđmana i Zid boli vijence je položilo i zapalilo svijeće izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice.

Izaslanstvo SDP-a položilo je vijence kod Zida boli, kod velikog Križa, kod Grobnice narodnih heroja i na grob dr. Tuđmana.

Izaslanstvo Demokratskog centra položilo je vijence i zapalilo
svijeće na grob dr. Tuđmana, te kod Križa u Aleji hrvatskih
branitelja.

Hrvatska kulturna zaklada - Hrvatsko slovo odala je počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Tuđmanu polaganjem vijenca na Oltaru domovine i misom koja je služena u kapelici Svetog Filipa i Jakova na Medvedgradu.

Brojni građani polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća sjetili su se danas svojih najmilijih koji više nisu s njima.