Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt pri razminiranju

Vijenci i svijeće za branitelje poginule u pulskoj Zračnoj luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Puli je obilježena 21. obljetnica pogibije četvorice hrvatskih branitelja koji su život izgubili prilikom razminiranja uzletišta pulskog aerodroma.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježja u pulskoj zrakoplovnoj bazi danas je obilježena 21. godišnjica pogibije četvorice hrvatskih branitelja, pripadnika Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Protuzračne obrane (PZO) te Ministarstva unutarnjih poslova.

Bojnik Marijan Vinković, časnički namjesnik Dušan Belušić te policajci pirotehničari Vicelj Marjanović i Stevo Grbić poginuli su 10. studenoga 1991. prilikom razminiranja uzletišta pulske Zračne luke dan nakon njezine primopredaje.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Slika nije dostupna 22. godišnjica Još jedna tužna obljetnica: Sjećanje na stradale u Dalju i progonstvo iz Aljmaša

>> Kolona bikera "Zajedno u ratu, zajedno u miru" ide u Vukovar

Osim mnogih članova obitelji poginulih branitelja, na obilježavanju 21. godišnjice pogibije bili su izaslanik zapovjednika HRZ-a i PZO-a pukovnik Anto Grgić, izaslanstva policije, županije i grada Pule te bivši vojni zapovjednici u Puli i predstavnici Zračne luke.

Pukovnik Anto Grgić tom je prigodom rekao kako mu je čast da u ime HRZ-a može odati počast kolegama i suborcima na 21. godišnjicu njihove pogibije. "Njihovo junačko djelo neće se nikada zaboraviti jer su za slobodu države dali ono najvrednije što su mogli - svoj život", istaknuo je pukovnik Grgić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene