Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što s gmazovcem?

VIDEO: Prijete najezde zmija, a ne smije ih se ubijati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonci strahuju od najezdi zmija. Bliski susret s opasnom otrovnicom plaši građane, a još i više jer nemaju koga pozvati u pomoć.

Veterinar nema štap za hvatanje zmija, policija bi joj pucala u glavu, a ako je ubijete, država će vam olakšati novčanik za 30 tisuća kuna. Crna riđovka u kuću se prišuljala iz dvorišta i preplašila Žanu Tonkovac Malčić. Nakon poziva, stigla je i intervencija. 'Došla su dva policajca. I stoje! Pitaju oni kakva je zmija, ja kažem: Mislim da nije bjelouška nego riđovka', ispričala je Žana.

Pročitajte i ovo Matej Tolić sa zmijama - 3 Kućni ljubimci FOTO Matej živi u kući s 33 zmije: "Do sad su me ugrizle tri puta" Slika nije dostupna Pazite se zmija!

>> 'Sve se urušava, zmije se počinju kotiti'

>> Izbjegavajte zmije i one će izbjegavati i vas

Nakon pola sata siktanja, otrovnici je presudila lopata. Umjesto policije, zmiju je trebao ukrotiti jedini hrvatski zmijar. Ali on svoje usluge naplaćuje. '750 kuna, s tim da ako ne uhvatim prvi puta, dođem još jednom besplatno', kaže Darko Karamazan, zmijar. Najezde zmija prijete Slavoniji. Kiše i poplave potjerale su ih iz njihovih prirodnih staništa pa se zmije približavaju naseljima, ulaze u kuće i plaše građane.

'Posljedice ugriza mogu biti naravno kobne. Naša je posavska riđovka najotrovnija od svih riđovki u Europi', kaže Darko. Ubiti otrovnicu, koja je, usput, i zaštićena može skupo koštati. Od sedam do trideset tisuća kuna. Ali strah ne zna za novac.

'Policija me pitala je li je nekako mogu van izvući živu. Evo Vam pa je nosite, kupit ću vam ja i terarij ako treba, nije problem', kaže Žana. Crni otrov na zidu još podsjeća na bliski susret. Susret oči u oči, svakako prepustiti stručnjacima, ako do njih uspijete doći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene