Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon poplava nema pomoći

'Sve se urušava, zmije se počinju kotiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva mjeseca nakon poplava u Slavonskom Brodu posjetili smo ugroženo područje.

Obitelji koje su ostale bez svega tvrde situacija je i dalje katastrofalna i mole za pomoć. Strašne poplave obitelji Nikolić odnijele su i ono malo što su imali. S petero djece mjesec dana spavali su u kombiju. Prosjačili su od kuće do kuće. 'Voda je bila visoka, sobica se urušavala i druga prostorija se urušavala, tu su se i zmije počele kotiti. Ja sam to prijavio i čelnicima grada, ali svi se oglušuju,' rekao je Nenad Nikolić iz Slavonskog Broda.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje Poplave u Hrvatskoj, ilustracija - 1 Sanacija u tijeku Velike štete nakon poplava: "Dio naselja nema vodovod… šetnica je bila vodom, dosta turističke infrastrukture nam je bilo pod vodom"

Pisao je Nenad i premijerki. Ona ga je usmjerila na županiju, županija na grad, grad ponovo na državu i tako sve ide u začarani krug. Iako mu je sad kuća u boljoj situaciji i dalje spavaju na podu. 'Evo, mi smo to malo sredili, uredili. Spavamo na podu tako s djecom, namještaj smo bacili. To je sve što smo mi sada uspjeli od to malo novaca od socijalne pomoći,' rekao je Nenad. Trošna kućica obitelji Nikolić samo je jedna od njih na desetke koje su zahvatile poplave. Štete se, kažu nam u gradu, procjenjuju na 45 milijuna kuna. No, kažu, ne mogu sve sami. Zahtjev za pomoć uputili su Vladi.

>> Slavonski Brod: 48 milijuna kuna za štete od nevremena

'Bili smo našli smještaj za dvije najkritičnije obitelji. U vrijeme krize pomagali smo maksimalno koliko smo mogli po svim naseljima. A sada smo u koordinaciji s Ministarstvom da napravimo sanaciju klizišta,' rekao je dogradonačelnik Slavonskog broda Zoran Ivanović. Jer neke obitelji na drugom kraju grada doslovno žive na rubu. Ovo stablo višnje primjerice potpuno je propalo. Gospođu Jelu strah je za kuću. 'Pa to je sve bilo propalo onda smo mi to nasipali. Oko tri metra je bilo proplao,' rekla je gospođa Jela. U gradu se nadaju pomoći Vlade kako bi sanirali štetu i svim obiteljima osigurati normalan život.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene