Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska brutalnost

VIDEO: 'Oni ne mogu štititi javnost, nego javnost treba štititi od njih!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka nadzorne kamere pokazala je kako su policajci koji su optužili beskućnika da ih je napao, zapravo bili ti koji su napali njega.

Snimku nadzorne kamere koju je objavila lokalna američka televizijska postaja pokazuje kako beskućnika nemilosrdno tuku njujorški policajci, javlja Reuters. Ehud Halevi navodno je uhićen jer je spavao u prihvatilišnom centru sinagoge prošlog ponedjeljka, 8. listopada. On je za spavanje u centru imao dozvolu te je ondje spavao mjesec dana.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno

Na snimci se vidi muškarac bez košulje kojem prilaze dva policijska službenika i tuku ga. Navodno su ga i prije uhićenja posprejali suzavcem.

>> Policajci elektrošokerima zlostavljali mentalno bolesnog beskućnika. Prijeti im doživotna!

Član skupštine u New Yorku Dov Hikind nazvao je ovaj događaj beskrupuloznim. Na konferenciji za novinare Hikind je rekao da bi službenici koji se vide na snimci trebali biti suspendirani. 'Ovi službenici moraju biti suspendirani ako još nisu. Oni ne mogu štiti javnost , mi moramo javnost štiti od njih. A njujorška policija mora učiniti sve da se ovo ne ponovi', rekao je.

Halevi je optužen da je napao policajca, neovlašteno bio na privatnom posjedu, opirao se uhićenju i zlostavljanje. U američkom pravosudnom sustavu za to je predviđena kazna i do pet godina zatvora.

'Da nije bilo nadzorne kamere koja bi snimila što se zapravo dogodilo, mi bismo vjerovali da je Ehud napao policajce, a on to nije učinio. Optužen je za svakakve zločine. Sada se pitam koliko su već puta Njujorčani optuženi za ozbiljne zločine, a nema snimke koja bi potvrdila što se zapravo dogodilo', rekao je Hikid.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene