Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većina vas se u djetinjstvu igrala Lego kockicama i od njih gradila kuće, vatrogasce ili tenkove. Danas se od tih plastičnih kocaka može napraviti skulptura u prirodnoj veličini.


Takvo što možete vidjeti u Tehničkom muzeju, u Zagrebu. Već prvi dan izložbe oduševio je velik broj radoznalih posjetitelja svih generacija. Darth Vader, Einstein, Eiffelov toranj i HNK načinjeni su od tisuća Lego kockica. Zaljubljenici u te plastične kockice pokazali su koliko one mogu biti kreativno iskorištene.

Vezani članci Tulum kod HNK-a u Zagrebu - 1 Ovog vikenda policija intervenirala zbog dvije tučnjave mladih, u jednoj ima i ozlijeđenih Centar Zagreba Tulumi kod zagrebačkog HNK-a se nastavljaju. I Cvjetni trg prepun ljudi...

'Kao što kipar koristi kamen ili slikar platno, mi smo se odlučili za malo ekstravagantniji medij, plastične kockice', rekao nam je Matija Grgurić, predsjednik kluba Kockice. Posjetitelje je oduševilo što se sve od njih može napraviti. Najveću pozornost plijeni Darth Vader, slavni negativac iz Ratova zvijezda. U skulpturu je utrošeno više od 50.000 Lego kocaka, a samo za ovu izložbu stigla je iz Mađarske

'Obožavam Lego! Stvarno. Mama i tata su mi puno Lego kockica kupovali, ali mislim da je današnja ponuda puno bogatija nego prije 30 godina, kad sam rođena ja. Tako da ću svom djetetu maksimalno omogućiti da što više pokaže svoju kreativnost slažući kocke', kaže Ivana Delač. Neki su svoju kreativnost već pokazali, a posjetiteljima, posebice onim starijima, bilo je drago što su se na trenutak vratili u djetinjstvo kada su gradili zgrade, avione ili tenkove od tih malenih kocaka.