Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorio Medaka na nepravilnosti?

VIDEO: Osumnjičeni snimio kobno polijevanje pruge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskom zatvoru Bilice nalaze se osumnjičeni smijenjeni direktori Hrvatskih željeznica koji čekaju istražni zahtjev. U javnost je procurila i snimka kobnog polijevanja tračnica retandantom, koju je mobitelom zabilježio jedan od osumnjičenih - Drago Rogulj.

Svi osumnjičeni tvrde da nisu krivi. Prema riječima njegova odvjetnika, Ivan Medak je sucu rekao kako nije napravio ni jedan propust koji bi bio uzrok nesreće. Također njegova obrana tvrdi, da se još uopće ni ne zna pravi uzrok nesreće jer nisu završila sva vještačenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema ozlijeđenih Netko je na željezničku prugu stavio betonski stup: Vlak se zaletio u njega Ilustracija Rekonstrukcija željeznice Srbija dobila poklon od Europske unije u vrijednosti 600 milijuna eura

Odvjetnik Drage Rogulja tvrdi da je on žrtveno janje u cijeloj priči jer je samo slušao naređenje svog šefa Medaka. Kaže da je on Medaka upozorio jer je vidio da se ne poljeva dobro. Naime, prijašnjih godina kad su to radili HŽ s vatrogascima iz Kaštela poljevao se samo korov, odnosno mjesto gdje raste korov. Rogulj je naime uvidio da nije potrebno da se poljevaju tračnice jer po njima ne može rasti korov. No on je to prvenstveno vidio kao bacanje novaca. Zato je mobitelom snimio polijevanje.

O snimkama obavijestio šefa

Fotografije je mobitelom snimio Drago Rogulj, uhićeni djelatnik HŽ infrastrukture koji je na robelu, koji je poljevao retandant, bio kao nadzor. Njegov šef Medak, koji je također tamo trebao biti, je kasnio. Kako priča njegov odvjetnik, Rogulj je čim je počelo posipanje primjetio da posipaju na pogrešan način. 'Kaže kako mu nije bilo ni na kraj pameti da se može dogoditi neka opasnost, nego da se jednostavno bacaju novci u vjetar jer tekućina ne ide samo na zelenilo nego ide i na kamenje pored pruge, iznad pruge, na usjeke i tako', ispričao je Nenad Boban, odvjetnik Drage Rogulja.

Medak mu je rekao da to nije njegov problem

Roglj je o snimljenim fotografijama odnosno o načinu rada obavijestio šefa. ' Zvao je prije toga Medaka u Zagreb mobitelom i rekao mu da ovi krivo rade. Medak mu je rekao to nije njegov problem jer oni znaju kako rade, oni su za to obučeni, a njegov je posao da snima i piše izvještaj', rekao je odvjetnik Boban.

>> Medak i Rogulj suspendirani, najavljeni otkazi u HŽ-u

>> FOTO: Fotografije svjedoče o drami koja se odvijala u vlaku

Dionica pruge Perković-Split i pet dan nakon stravične nesreće i dalje je zatvorena za sav promet, a putnici se prevoze autobusima.  To bi moglo i potrajati, jer ni danas nije nastavljeno sa čišćenjem nakon onih 600 metara pruge. Nije obavljena ni testna vožnja jer se nije uskladila dokumentacija, a očekuje se da bi to moglo biti sutra.

Kakvu kaznu zaslužuju odgovorni za nesreću?

  • Doživotnu kaznu zatvora
  • Godinu dana zatvora
  • Do deset godina zatvora
  • Ne zaslužuju zatvor
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene