Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Otrov" stigao u Zagreb

VIDEO Jedan od najtraženijih bjegunaca deportiran iz Kolumbije: U Hrvatskoj ga dočekali specijalci

Krim policija i ATJ Lučko dočekali Manuela Vulića
Krim policija i ATJ Lučko dočekali Manuela Vulića Foto: MUP RH
Policija je u utorak u Zagrebu dočekala 37-godišnjeg Manuela Vulića koji je nakon uhićenja izgnan iz Kolumbije.

Policija je u utorak uspješno prepratila 37-godišnjeg Manuela Vulića za kojim je bila raspisana hrvatska Interpolova tjeralica temeljem koje je bio uhićen u Kolumbiji, a tražen je bio zbog počinjenja kaznenih djela iz domene krvnih delikata, organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga.

Nakon što je početkom svibnja uhićen u Kolumbiji, u Hrvatskoj su ga u utorak navečer dočekali policajci Uprave kriminalističke policije te pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ Lučko).

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga ide dalje VIDEO Uhićen Otrov, jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca: Imao slovenske dokumente. Radio za srpskog Escobara?

Vulić je uhićen nakon višemjesečne operativne suradnje s Federalnom policijom Kolumbije i Maršalskom službom Sjedinjenih Američkih Država.

Kolumbijski mediji pisali su da je Vulićev nadimak Veneno, odnosno Otrov, te da se uz trgovinu drogom bavio i ubojstvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.

Paralelno s pokretanjem ekstradicijskog postupka, 37-godišnjaku je temeljem imigracijskih zakona Republike Kolumbije izrečen izgon iz zemlje radi prijetnje nacionalnoj sigurnosti, a deportacija je provedena u suradnji s nadležnom imigracijskom službom Republike Kolumbije.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Kolumbiji Ubijeno dvoje ljudi Kaos u Kolumbiji: Tijekom prosvjeda za taoce uzeli 79 policajaca, objavljen video

Pod visokim mjerama osiguranja i u pratnji policijskih službenika ATJ Lučko i Uprave kriminalističke policije, 37-godišnjak je sigurno predan u nadležni zatvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene