Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josip Manolić, jedan od osnivača HDZ-a i bivši predsjednik Vlade RH, prema Registru branitelja je među rekorderima po broju dana u ratu, s maksimalnih 2157 dana u borbenom sektoru.


On se tom podatku niti sam ne može načuditi, ali je rekao što misli o tome novinarki Dnevnika Nove TV, Tatjani Krajač.

Vezani članci Josip Manolić - 2 U 102. godini dva tjedna se borio s koronavirusom i pobijedio: "Vjerojatno Joža Manolić ima nekakvu dobru unutarstaničnu situaciju..." Tomislav Karamarko Karamarko opleo po Manoliću uoči njegova 101. rođendana: "Drug Josip nije običan Hrvat, starac. Bistar je, ambiciozan sufler i kreator hrvatske političke zbilje"

>> Pola milijuna pregleda Registra branitelja u pola sata

>> Policija je na ulazima u selo i blokira puteve

'To ja ne znam, ja nisam sebe predlagao u taj Registar, prema tome, u kojem sam rangu i kojoj dimenziji, to ne znam. Mislim da je registar potreban, da se donese i da se objavi. Da se zna gdje tko spada', objasnio je Manolić.

Na popisu je i 6 članova aktualne Vlade. Zbrojeno imaju 5218 dana. Svoj ratni put dosad su objavila 4 ministra iz Vlade.

Registar je samo u prvih pola sata pregledan čak 500.000 puta, a Ministarstvo branitelja je već primilo na desetke tisuća prijava zbog lažnih branitelja i krivih ratnih puteva.

Podaci su svim građanima dostupni na adresi registar.branitelji.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook