Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umjesto slavlja povodom Dana Domovinske zahvalnosti, jug Hrvatske, točnije dolina Neretve zaokupljena je zbrajanjem štete nakon jučerašnje oluje koja je poharala taj kraj...


Iako je danas Opuzen osunčan, jučerašnja je slika bila savim drukčija. Razrušeni krovovi i razbijeni automobili samo su površinske štete koje je otkrilo jutro poslije ledene oluje koja je poharala plodnu dolinu Neretve koju će mještani Opuzena zasigurno još dugo pamtiti. I dok cijela Hrvatska danas slavi Dan Domovinske zahvalnosti oni će do dugo u noć popravljati svoje kuće.

Vezani članci Matko Mimica iz Omiša Šok u Omišu tijekom miniranja: ''Ja pogledam u zrak, čovječe kiša kamenja. Kiša! Ne znam di ću. Šta je ovo, majko mila..." Nevrijeme poharalo i Zadar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Zadru zbrajaju štetu od nevremena: "Nisam to još doživio, u roku od 10 minuta diglo je krov"

>> FOTO: Led prekrio dolinu Neretve

Od države već traže odštetu jer će kažu, trebati nekoliko godina da se sve oporavi. Točan iznos štete se ne zna, ali bit će proglašeno stanje elementarne nepogode.

'Mi ćemo pomoći koliko možemo a tražit ćemo svakako i pomoć od države da se ljudima koliko-toliko olakša ova situacija', kazao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.