Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa oko EU

VIDEO Incident na predavanju: Mladić napao ministricu Pusić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom skupa 'Referendum za ulazak RH u EU', na kojem je gostovala ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, došlo je do incidenta.

Tijekom govora ministrice Pusić mladić koji je do tada mirno sjedio u publici i gledao predavanje ustao je i počeo vikat. Rekao je kako članstvo u Europsku uniju vodi u propast i gubitku identiteta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije iz Sabora 'Više mi se sviđa da referendum prođe sa 65, nego sa 85 posto' Slika nije dostupna 'Građani su za europsku Hrvatsku' Pusić: Rasprava je postala uvelike emocionalna

'Sram vas bilo! To je monetarna unija, u Rumunjskoj su privatizirali dom zdravlja i bolnice. Mlade i obrazovane ljude vodite u EU! Sve što vas drži jest iskustvo, nemate znanja', riječi su koje je mladić uzvikivao dok je napuštao dvoranu u kojoj se odvijalo predavanje.

Vesna Pusić uznemirila je javnost svojom izjavom u jednoj radijskoj emisiji.

'Ne bi htjela biti preokrutna ali ako ne uđemo Unije nećete dobiti mirovinu! Mogu vam ja biti antipatična ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje!’, rekla je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić na radio Anteni.

Nakon što je podigla prašinu u javnosti, Vesna Pusić odgovorila je ponovno na pitanje misli li da su mirovine upite, ako ne uđemo u EU.

'Sve je upitno, jer je ekonomija upita. Pitanje je stabilnosti i ekonomske klime z investiranje i kreditnog rejtinga. Puno puta je već ponovljeno, kreditni rejting znači plaćaš li 3 eura, 100, 6 ili 12. dakle, ako uđemo u situaciju nestabilnosti zemlje, onda imamo puno slabije šanse za gospodarski oporavak, a bez gospodarskog oporavka, ne možemo uopće računati da možemo naprijed', rekla je Pusić.

Dodala je kako su u toj situaciji ugrožene ne samo mirovine, nego i socijala i plaće u državnim službama. 'Sve je upitno jer se sve bazira na realnom sektoru. Država nema svoj novac, realni sektor mora postojati i mora se razvijati . Prema tome, bez ekonomskog oporavka RH je ne u ozbiljnom nego katastrofalnom problemu i zato je ova poruka stabilnosti koji članstvo EU nosi za nas ne presudna nego odlučujuća', tvrdi Pusić.

Na pitanje je li njezina prva izjava zastrašivanje javnosti, Pusić tvrdi da ukoliko se javnost boji istine, nije ih zgoreg preplašiti. 'To je kao kada kažeš ako skočiš sa strme litice ubit ćeš se. Možda je bolje onda da te preplašim. To je ekstremno ozbiljno, i laganje da nije ozbiljno može nas koštati mogućnosti da se gospodarski neoporavimo', zaključila je. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene