Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Imaju li zasluge branitelja Domovinskog rata rok trajanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splićanin Alenko Barač Roje, 60-godišnji dobrovoljni branitelj koji je cijeli Domovinski rat proveo na bojištu, godinama živi u neljudskim uvjetima. Naime, već 10 godina živi u trošnoj kamp-kućici u splitskoj lučici u Poljudu. Preživljava s 1260 kuna opskrbnine mjesečno.

'Iako su Grad i Ministarstvo upoznati s mojim slučajem, nitko nije ništa poduzeo. Živim ka' pas. Možda i vriđam neke pse jer bolje žive nego ja', rekao nam je Roje. 

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše Slika nije dostupna Mimohod i misa Skup potpore braniteljima: 'Hrabra srca, uzdignute glave'

U nekoliko kvadrata bez struje stao je cijeli Alenkov život. Kad zapuše jaka bura, kućica se toliko trese da ju konopcima mora učvrstiti. 

'Želio bih samo kao normalan čovjek, koji je dao nešto za ovu zemlju, imati krov nad glavom, da mi ne pada kiša, da mi nije zima, da se mogu otuširat ka' čovik i da mogu imat wc ka' čovik i da mogu nešto spremit za jesti', ogorčen je Alenko. 

>> Beskućnik našao i vratio 50.000 kuna

Alenko je postao poznat u javnosti prije dvije godine po neobičnom djelu - ispred Caritasova blagovališta pronašao je torbu u kojoj je bilo 50 tisuća kuna. Nije uzeo ni lipe, nego ju je vratio vlasniku, jednoj solinskoj tvrtki. Tvrdi kako bi i danas isto postupio bez ikakva dvoumljenja. 

Alenko je sve ratne godine proveo na bojištu. Hoće li ostatak svog života provesti u ovoj derutnoj kamp kućici koju mu je svojevremeno darovao prijatelj? Kućice imaju svoj rok trajanja, no imaju li i rok trajanja i zasluge branitelja Domovinskog rata?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene