Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjeti za promet zimi

VIDEO: Halo, halo, što da radim?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je opasni ledeni pokrivač na cestama dugo najavljivan, mnogi se nisu pripremili. Vučna služba zatrpana je pozivima. Krećete li uskoro na put, evo nekoliko stvari koje morate učiniti prije polaska.

Policija se ne mora zvati kod manjih prometnih nesreća, osim ako netko nije ozlijeđen, ili automobil ima kasko osiguranje, no HAK svejedno prima više od 3.000 poziva na dan. Iako je broj 987 samo za pomoć na cestama, mnogi zakrče linije tražeći informacije, a ne dobiju li ih, brzo se naljute.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije HAK kamera Pripazite Snijeg i olujna bura stvaraju probleme u prometu: Zatvoreni dijelovi autoceste, magistrala...

Zimske gume, razmak i sporija vožnja, tri okosnice sigurnosti na cesti zimi, posljednja tri dana, mnogi su zaboravili. 'Naš call centar primio je čak dvjesto posto više poziva za izvlačenje vozila, što će reći da su vozači, mnogi od njih skliznuli ili sletjeli s ceste', rekla nam je Ljiljana Cmrk iz HAK-a. Prokliže li vam automobil, nema mjesta panici, samo nemojte naglo stisnuti kočnicu ili naglo otpustiti gas,savjetuju stručnjaci,jer tada je vrlo izgledno zanošenje u stranu. Smireno i postupno dodajte gas, dok kotači ponovno ne uspostave čvrst kontakt s cestom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene