Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajnoviti djedice koji su se skrivali ispod guste brade i crvenih kapica nisu htjeli otkriti svoj identitet ,a upravo su oni danas ispred zagrebačke katedrale dijelili prave novčanice od 100 kuna.


Zatekli smo dva sasvim obična Djeda Mraza, ali i neobičan poklon koji su odlučili podijeliti. Shvatili su da bi im vreća s poklonima bila preteška, pa su umjesto njih odlučili podijeliti 20 tisuća kuna. Željeli su ostati anonimni, a bake mraz nemaju pojma gdje su i što rade. Oni su svoj višak odlučili podijeliti jer znaju da ima onih kojima će dobro doći. Time ne žele promovirati sebe, već potaknuti i druge da učine isto. Neki su se na ovaj neobičan potez velikodušnih djedica križali, ali bilo je i drugačijih reakcija. Bakica je bila presretna i zahvaljivala je dobrim djedicama. Dječak je radosno uskliknuo kako će dobiti policijsku postaju.

Vezani članci Zagreb - Promjena vremena Iz DHMZ-a poslali upozorenje: Stiže nova velika promjena vremena sa snijegom, tučom i jakim vjetrom Slika nije dostupna VIDEO: Ured Djeda Mraza radi punom parom!

Djeci je od novca ipak puno veća radost igračke, pa su krenuli napuniti vreće. Igračkama su razveselili bolesnu djecu u Klaićevoj bolnici. Ako su novcem i igračkama, tvrde Djedovi, izmamili i jedan dječji osmijeh ili barem na kratko nekome uljepšali blagdane, ostvarili su svoj cilj. Bilo bi lijepo kada bi se ovakvi djedovi na ulici mogli i češće susresti, a ne samo na Badnjak. No, duh Božića i Badnjaka nije samo u poklonima, već zajedništvu među ljudima, tako da će si mnogi još večeras pokloniti odlazak na polnoćku u neku od crkava, a ako to bude zagrebačka katedrala, ne propustite posjetiti jaslice i svetu obitelj.