Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maloljetnicu ucjenjuje snimkom seksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoj TV javila se maloljetna djevojka kojoj se zbog, kako sama kaže, nepromišljenosti i lakovjernosti, život pretvorio u noćnu moru jer se snimala tijekom spolnog odnosa. Željela je s nama podijeliti svoju priču i upozoriti sve mlade koji bi se mogli naći u sličnoj situaciji da ne čine isto što i ona.

Prije godinu dana, maloljetna djevojka koja je željela ostati anonimna, zaljubila se i bila uvjerena da je njezin dečko voli koliko i ona njega. Priču donosi novinarka magazina Provjereno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog svega osuđeni Užasan slučaj u Bjelovaru: Dvojica muškaraca skinula prijateljicu koja je ostala bez svijesti i fotografirala ju Ilustracija Osuđena je Odlučio okončati vezu, a onda mu Zagrepčanka priredila pakao: Slala njegove gole fotke, govorila drugima da je trudna, a vrhunac su bila pisma

Kada joj je rekao da mu je želja seks u troje i uvjerio je da bi mu time pokazala koliko ga voli, ona je pristala.

Nakon što je seks s njom i svojim prijateljem počeo snimati mobitelom, ona je odbila, ali obećao joj je da će za snimku znati samo oni te je popustila. Vezu su prekinuli prije četiri mjeseca, a od nedavno je tom snimkom, za koju tvrdi da ju još uvijek ima u mobitelu, ucjenjuje. Prijeti da će joj uništiti život i pokazati je njezinim roditeljima.

Prilikom upita koja su njezina prava kao maloljetne osobe koja je pristala na spolni odnos, Ured pravobraniteljice za djecu uputio nas je na policiju, Odjel za maloljetnu delikvenciju, gdje su rekli kako se u ovom slučaju maloljetna osoba prvenstveno treba obratiti svojim roditeljima koji bi odmah trebali kontaktirati policiju. 

Dokaz - slika ili video, ne smiju se brisati jer su bitni za dokazivanje krivnje počinitelja. 

Pored kaznenog djela ucjene ili prijetnje, objava takvih fotografija je kazneno djelo iskorištavanja djece ili maloljetnika za pornografiju. Kazna zatvora za to djelo je jedna do osam, odnosno deset godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene