Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagreb i Vukovar uskoro i službeno postaju gradovi - prijatelji. Rezultat je to osobnog i stranačkog prijateljstva dvojice gradonačelnika, Milana Bandića i Željka Sabe. Iskusni Bandić stigao je danas u Vukovar kako bi osobno svojim savjetima pomogao novoizabranom kolegi.


Lekcija broj jedan - presijecanje vrpce. Nije to loše učinio Željko Sabo. No, može i bolje. Da bi učenik što bolje savladao lekciju, najbolje je gradivo demonstrirati, što je Bandić i učinio. 'Još malo pa stavi gore...Evo ga, tu ostavi jedan. Gadži daj jedan', poučio je Bandić Sabu. Lekcija broj dva - odijevanje. Svaka sličnost je namjerna. Lekcija broj tri - savjet kako upravljati gradom. 'Ljudi honoriraju rad, znoj, suze baš ne toliko, ali znoj i rad. Na njemu je velika odgovornost', kaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Vezani članci Posljednji ispraćaj doktorice Vesne Bosanac - 4 Posljednji oproštaj od heroine Domovinskog rata: Rijeka suradnika i prijatelja na ispraćaju legendarne vukovarske doktorice na vječni počinak Vesna Bosanac Preminula dr. Vesna Bosanac, legendarna ravnateljica vukovarske bolnice u Domovinskom ratu

Mali Vukovarci na ljetovanje, Zagreb sponzor 

Učenik je brzo savladao lekcije. Već sada bolje barata škarama, obukao je slično odijelo, a i bit će nekakve koristi od ovog sastanka. 'Ja i gradonačelnik smo se već dogovorili na ovom susretu da će 250 malih Vukovaraca ići na ljetovanje, a da će Grad Zagreb biti sponzor', kaže vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Najbogatiji hrvatski grad pomaže najsiromašnijem. 'To nije onoliko koliko je Vukovar dao za Hrvatsku. Ja sam sretan, ako možemo i to malo demonstrirati i tako će biti dok ja budem gradonačelnik Zagreba', rekao je Bandić.

Sprema li se Bandić za mjesto 'gradonačelnika' Hrvatske?

Presijecanje vrpci, pomaganje gradovima diljem Hrvatske - sprema li se to Bandić u utrku za 'gradonačelnika' Hrvatske? Na to pitanje, od inače pričljivog i mentorski raspoloženog Bandića, danas nismo uspjeli dobiti odgovor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju