Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema gužvi

VIDEO: Badnjak bez pustošenja po trgovinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplo je danas bilo Zagrepčanima, no recesijski Badnjak ipak ih je velikim dijelom zadržao kod kuće, umjesto da kao proteklih godina, pustoše trgovine u zadnji čas.

Tijekom dana po shopping centrima nije bilo prevelikih gužvi, a manje se kupovalo i u ribarnicama i na tržnicama, pa će i završna bilanca blagdanske potrošnje, uvjereni su u sindikatima, biti do milijardu i pol kuna manja. Badnjak za većinu ne može bez ribe, a u ribarnici na zagrebačkom Dolcu ni ribe, ni kupaca kao inače. ' Nema najjeftinije srdele pa uzimaju koju lignju rekao je Ive Slaviš. 'Od 40 do 180, ovisi, brancin, orada, a lani su čak bili i 200, jeftiniji su za 20 kuna nego lani. Skuplja riblja nedopustiva je običnim smrtnicima istaknuo je Slaviš. Zato se tržnice nisu zaobilazile. Poprilična gužva, ali ne kao na Badnjak, žale se kumice.'Pa slabije puno, puno slabije, recesija, kriza to se sve osjeti istaknula je kuma Nada Šušković.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet"

Nije ni čudo kako i ovaj Božić Hrvatska ima još oko 50 tisuća nezaposlenih. Sve više ih radi i ne prima plaću, a smanjene su i božićnice. Stižu i nova poskupljenja. 'Ako smo ranijih godina imali prosječnu potrošnju negdje oko 1600 kuna, dodatnih u ovom mjesecu prosincu, ovdje računamo da će to biti za par stotina kuna manje nego što je bilo minulih godina, ali treba reći kako će velik broj obitelji potrošiti tek koju stotinu kuna ili niti toliko'  istaknuo je Sever.

Ne vrve ni trgovački centri, iako su mnogi tradicionalno kupnju ostavili za zadnji tren. Kupci su nam rekli kako nisu imali vremena prije kupovati jer su radili i na Badnjak, a s obzirom na krizu pokloni će ove godine biti skromniji. Neki kupuju i danas jer su zaboravili neke sitnice pa to žele obaviti danas. Možda nas baš ovaj skromniji Božić napokon nauči lekciji i odlučimo trošiti onoliko koliko si možemo priuštiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene