Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje potporu Vlade i predsjednice države

Pusić: Ne treba vikati hop prije nego što smo skočili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Pusić u razgovoru s reporterkom Tatjanom Krajač za Dnevnik Nove TV potvrdila je da se želi kandidirati za mjesto glavne tajnice UN-a. Govorila je i o stanju u koaliciji, odnosima s premijerom i budućoj suradnji s Ivom Josipovićem.

Hoćete li se kandidirati za mjesto glavne tajnice UN-a?

Pročitajte i ovo Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreća kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama" Dalibor Matanić - 3 Šutnja u policiji Zapeo slučaj Matanić: "Bez prijava i dokaza nema ni progona"

Za sad još Vijeće sigurnosti nije donijelo odluku iz koje regije će očekivati kandidature, ali na redu je jugoistočna Europa. Ako Vijeće sigurnosti odluči da će kandidat biti iz te regije kojoj pripada i Hrvatska – da, onda ću se kandidirati.

Očekujete li za to potporu Vlade i Predsjednice?

Svakako očekujem, s obzirom da je to veliko priznanje, da se ta tema otvorila, da je ta tema predložena. To je važno za našu zemlju i našu vidljivost u međunarodnim odnosima. Ali ne treba vikati hop prije nego što smo skočili.

 

Jeste li o tome razgovarali s Predsjednicom i s premijerom?

S premijerom sam razgovarala i još ranije oko toga. S Predsjednicom još ne.

Gospođa Anka Mrak Taritaš kandidatkinja je za zagrebačku gradonačelnicu iz redova HNS-a. Hoće li biti samo vaš kandidat ili očekujete i potporu SDP-a?

Mislim da bi to bilo dobro, ali ne mogu prejudicirati. Ja bih rekla da je ona jedna prava gazdarica, za Zagreb, ono što Zagrebu treba, bez drama i velikih produkcija, efikasna i normalna osoba. I ja bih voljela da je bez obzira na stranačku pripadnost podrži što više stranaka.

Hoćete li o tome razgovarati sa Zoranom Milanovićem?

Da, svakako ću razgovarati.

U Saboru je HNS ostao bez još jedne zastupnice. Sada vladajuću koaliciju, većinu, održavaju zastupnici manjina. Je li Vlada sigurna?

Ovo je tipičan primjer 'pomozi sirotu na svoju sramotu'. Stabilna je većina i nema nikakvih poteškoća.

Koliko stranci i odnosima u koaliciji potencijalno štete priče o vašoj mogućoj suradnji s Ivom Josipovićem, a ne SDP-om?

Ni najmanje to ne šteti, upravo obrnuto. Sve kombinacije o kojima se govori su kombinacije koje završavaju u zajedničkom formiranju parlamentarne većine, sva je prilika da ćemo mi ići u istoj formaciji kao što je sada Vlada.

Ivo Josipović je kritizirao rad Vlade u kojoj i vi sjedite. Je li suradnja i dalje moguća?

Što se kritika rada ove Vlade tiče, ova Vlada nije razmažena u tom pogledu. Mislim da nismo nikada niti skakali niti iracionalno reagirali na kritike. Ako postoje kritike, onda smo mi najkritičniji, ali i najviše radimo.

 

 

Pusić: Otvorena mogućnost kandidature za glavnu tajnicu UN-a

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene