Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nisam mogla zamisliti nekoga tko bi Bajiću mogao biti dostojni zamjenik dok se kao prijedlog nije pojavio Dinko Cvitan, rekla je Pusić.


Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u srijedu da bi ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan bio dostojna zamjena za glavnog državnog odvjetnika umjesto Mladena Bajića, koji tu dužnost obavlja već 12 godina.

Vezani članci Zgrada USKOK-a u Zagrebu - 1 Završena istraga protiv sanitarne inspektorice: Nije prijavljivala kafiće koji su radili tijekom zabrane, a zapisnike o izvidima je - lažirala Zgrada USKOK-a u Zagrebu - 2 Sudac Kovačić pušten iz istražnog zatvora: Priznao je sve za što ga se tereti

'Mladen Bajić je odlično radio svoj posao, pogotovo u zadnjem mandatu, i nisam si mogla zamisliti nekoga tko bi mu mogao biti dostojni zamjenik dok se kao prijedlog nije pojavio Dinko Cvitan', kazala je Pusić novinarima nakon konferencije za novinare u povodu povrata aerofoto snimaka teritorija Hrvatske iz 1968. godine.

Mladen Bajić odlazi, umjesto njega Dinko Cvitan?

Po medijskim napisima Vlada će sadašnjeg ravnatelja Uskoka Dinka Cvitana predložiti za glavnoga državnog odvjetnika umjesto Mladena Bajića.

Pusić smatra da Cvitan ima prednost što je do sada u svim predmetima najuže surađivao s Bajićem i zbog čega je 'važno biti u temi, a ne se tek upoznavati'. Prednošću drži i to što Cvitan niti na koji način nije politizirana osoba.

"On je jedna od vrlo, vrlo rijetkih ili jedinih osoba za koje bi se moglo zamisliti da može biti dostojni nasljednik glavnog državnog odvjetnika Bajića", rekla je Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook