Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena u USKOK-u

Vesna Pusić: Cvitan bi mogao biti dostojna zamjena Bajiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisam mogla zamisliti nekoga tko bi Bajiću mogao biti dostojni zamjenik dok se kao prijedlog nije pojavio Dinko Cvitan, rekla je Pusić.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u srijedu da bi ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan bio dostojna zamjena za glavnog državnog odvjetnika umjesto Mladena Bajića, koji tu dužnost obavlja već 12 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

'Mladen Bajić je odlično radio svoj posao, pogotovo u zadnjem mandatu, i nisam si mogla zamisliti nekoga tko bi mu mogao biti dostojni zamjenik dok se kao prijedlog nije pojavio Dinko Cvitan', kazala je Pusić novinarima nakon konferencije za novinare u povodu povrata aerofoto snimaka teritorija Hrvatske iz 1968. godine.

Mladen Bajić odlazi, umjesto njega Dinko Cvitan?

Po medijskim napisima Vlada će sadašnjeg ravnatelja Uskoka Dinka Cvitana predložiti za glavnoga državnog odvjetnika umjesto Mladena Bajića.

Pusić smatra da Cvitan ima prednost što je do sada u svim predmetima najuže surađivao s Bajićem i zbog čega je 'važno biti u temi, a ne se tek upoznavati'. Prednošću drži i to što Cvitan niti na koji način nije politizirana osoba.

"On je jedna od vrlo, vrlo rijetkih ili jedinih osoba za koje bi se moglo zamisliti da može biti dostojni nasljednik glavnog državnog odvjetnika Bajića", rekla je Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene