Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Zadnji mandat?

Mladen Bajić odlazi, umjesto njega Dinko Cvitan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vlade nisu niti demantirali niti potvrdili nagađanja o novom državnom odvjetniku.

Sadašnjeg ravnatelja Uskoka Dinka Cvitana Vlada će, prema pisanju medija, predložiti za glavnoga državnog odvjetnika umjesto Mladena Bajića koji tu dužnost obavlja 12 godina.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Nasljednik državne odvjetnice - 2 Izgledan odabir Dnevnik Nove TV doznaje tko je kandidat koji bi mogao naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek: "DORH u ovom trenutku treba nešto što dugo nije imao"

 

Potvrda te informacije večeras se nije mogla dobiti u vladinom uredu za odnose s javnošću, a sutrašnji Jutarnji list donosi da je premijer Zoran Milanović danas odvojeno primio Cvitana i Bajića te im osobno "priopćio odluku Vlade RH" o novom šefu DORH-a.

Odlazi li Mladen Bajić? Josipović: Sabor će odlučiti

Dinko Cvitan večeras je u izjavi za Hinu rekao da je odluka o tome tko će biti na čelu DORH-a na Vladi i Hrvatskom saboru te da ne želi ništa prejudicirati ni komentirati. Mladen Bajić večeras je Hini bio nedostupan za izjavu.

I Jutranji i Večernji list, pozivajući se na izvore iz Vlade, kažu da Bajić nije dobio četvrti mandat jer je već 12 godina na dužnosti glavnoga državnog odvjetnika.

Navodno će, prema pisanju medija, Bajić nakon isteka mandata u travnju ostati u DORH-u kao Cvitanov zamjenik.

Zagrepčanin Dinko Cvitan (1958.) je na čelu Uskoka od studenog 2005. godine. Karijeru je počeo na općinskom sudu u Zagrebu, bio je zamjenik općinskoga državnog odvjetnika, a zatim je prešao u odvjetničke vode. Od 2003. godine zamjenik je županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu raspoređen na poslove zamjenika ravnatelja Uskoka, a u listopadu 2005. godine imenovan je zamjenikom glavnoga državnog odvjetnika i stupio je na tu dužnost 1. studenog 2005. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene